Blic

Tadić prešao u Ajaks za 17 miliona evra!

Očekuje se da će uskoro novu sredinu pronaći Milinković Savić, Mitrović, Grujić, Radonjić...

-

Ajaks je kroz istoriju poznat kao klub koji troši malo novca na pojačanja, tako da na značaju dobija vest da je Dušan Tadić novi rekorder holandskog giganta. Dan pred meč sa Švajcarsko­m, Ajaks se dogovorio sa Sautempton­om da plati 17,1 milion evra za 29-godišnjeg srpskog reprezenta­tivca koji je sa “svecima” imao ugovor do juna 2020. Zanimljivo je da je Tadić sa trona skinuo drugog našeg fudbalera, Miralema Sulejmanij­a, čiji je transfer iz Herenvena u Ajaks iznosio 16,25 miliona evra.

Napadač “orlova” je ostavio dubok trag u holandskom fudbalu, gde je od 2010. do 2012. igrao u Groningenu, dok je naredne dve sezone proveo u Tventeu. Ajaks je 2014. želeo da dovede Tadića koji je, ipak, odlučio da za 14 miliona evra pređe u Sautempton. Pretpostav­lja se da će Tadić imati lekarski pregled u Rusiji i da će četvorogod­išnji ugovor potpisati posle duela sa Švajcarsko­m.

On je samo jedan od srpskih fudbalera o kojima se dosta priča na Svetskom prvenstvu i koji bi lako mogli da promene sredinu. Glavna tema je, svakako, Sergej Milinković Savić, čija je cena dostigla neverovatn­ih 150 miliona evra. Mančester junajted je dugo bio u prednosti da potpiše mladog srpskog asa, ali se poslednjih dana sve više pominju madridski Real i Barselona. Takođe, ne bi trebalo da zaboravimo ni Klub Mečevi Juventus, koji je spreman da se odrekne Miralema Pjanića kako bi skupio dovoljno novca za Sergeja.

Marko Grujić je još jedan “orao” koji se nalazi na radaru. Liverpul je potvrdio da će on i ove sezone morati na pozajmicu, ali su crveni pored Kardifa dobili pozive i iz Milana i Lacija. Dva italijansk­a kluba spremna su da Grujiću pruže šansu, Golovi Asistencij­e međutim, trener Jirgen Klop bi radije da Grujić ostane na Ostrvu, gde može da prati njegove igre. U Kardifu nemaju ništa protiv da se pozajmica produži, ali Milan i Lacio ne žele da se predaju bez borbe.

Uskoro bi trebalo da bude poznata i sudbina Aleksandra Mitrovića. Od igara na Mundijalu zavisi da li će dobiti novu priliku u Njukaslu ili će ostati na pozajmici u Fulamu. Trenutno, Njukasl bi najviše voleo da proda Mitrovića, čija je cena između 25 i 30 miliona evra, a jedan od zaintereso­vanih je i Sautempton.

Iako je Zvezda rekla da nije na prodaju, Nemanja Radonjić privlači interesova­nje klubova spremnih da pošalju ponudu koja se ne odbija.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia