Blic

Zaplenili 18.000 farbi za kosu i testere

- B. B.

Carinici su u poslednja tri dana na ulazu graničnog prelaza Horgoš i prilikom dubinske kontrole u Raškoj sprečili krijumčare­nje alata i raznovrsne neprijavlj­ene robe, među kojom čak i 18.000 pakovanja farbi za kosu.

Kako je saopšteno iz Uprave carina, najsvežiji prekršaj otkriven je juče na Horgošu kada je na kontrolu pristigao kombi nemačkih registarsk­ih oznaka kojim je putovao 25-godišnji državljani­n Hrvatske, zaposlen kao električar u Nemačkoj.

Kod njega je detaljnim pregledom kombija pronađeno 85 cirkulara za drvo, kao i za sečenje keramičkih pločica, ubodnih testera i brusilica, čija je vrednost procenjena na više od 2.500 evra.

Dva dana ranije, prilikom dubinske kontrole, u jednom autobusu na magistraln­om putu Kosovska Mitrovica Raška carinici su zaplenili raznovrsnu robu, među kojom se ističe čak 18.000 pakovanja farbi za kosu.

Pored njih, pronađeno je nekoliko profesiona­lnih mikrofona, šrafilice i aparat za varenje i dva samobalans­irajuća skutera.

Kako navode u Carini, u autentično­st jednog dela pronađene robe se sumnja, a reč je o pet ručnih satova „smart“, skoro 100 zaštitnih stakala za mobilni telefon „ajfon“, manjem broju „samsungovi­h“baterija i punjača, USB memorijama „sendisk“i slušalicam­a JBL. Takođe, sumnjivog je porekla i oko 40 majica „bos“, „polo“i „gent Ju-Es-Ej“.

Otkriveni tovar smešten je u kraljevačk­om carinskom magacinu do okončanja prekršajno­g postupka koji se vodi protiv 35-godišnjeg vozača autobusa.

 ??  ?? . farbi za kosu bilo je skriveno u autobusu
. farbi za kosu bilo je skriveno u autobusu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia