Blic

Tri sata pre ubistva svedok čuo svađu Jelene i Zorana

Među svedocima koji su u tužilaštvu dali iskaze o odnosu Jelene Marjanović, ubijene pevačice „Granda“, sa suprugom Zoranom nalazi se i jedan koji je na dan ubistva čuo svađu između supružnika.

- Bojana bogosav

„Blic“je imao uvid u dopunjenu optužnicu koja Zorana Marjanović­a tereti za ubistvo supruge 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki kraj Borče. Optužnica obiluje svedočenji­ma koja Zoranovu verziju događaja, najblaže rečeno, dovode u sumnju. U tom smislu, posebno su značajna svedočenja ljudi koji su Zorana, Jelenu i Janu videli kobnog dana na nasipu i imali priliku da vide deo njihovog kretanja i međusobnog odnosa neposredno pre zločina.

Jedan od tih svedoka je i muškarac koji stanuje u neposredno­j blizini nasipa. Taj muškarac, inače bivši policajac, video je Jelenu i Zorana kobnog dana nekoliko sati pre ubistva, a u vreme kada se ubistvo dogodilo Zoranovog oca Vladimira i dete na nasipu. Poređenja radi, dete na nasipu sa muškarcem koji izgleda kao Vladimir u vreme ubistva, videla je i žena čije smo svedočenje juče objavili.

Muškarac čijim je svedočenje­m dopunjena optužnica, rekao je da je u danu kada se ubistvo desilo oko 13 sati zatekao Jelenu i Zorana sa njihovom ćerkom.

- Jelena je meni bila okrenuta leđima i naslonjena na balvan, a meni licem je bio okrenut Zoran i bio je udaljen od Jelene metar, metar i po.

On se pomerao, skakao je za devojčicin­om loptom, po mojoj proceni bio je nemiran u kretanjima, kao neka nervoza

- priča on.

Detaljno je opisao šta se dešavalo.

Kako je rekao,

Jelena je imala „plavičaste patike“, a gornji deo trenerke, takođe „plavičast“, držala je pored sebe.

- Zoran je bio obučen u crnu kožnu jaknu, bio je neobrijan i imao je dužu kosu, a sutradan kada sam ga video nisam ga prepoznao, bio je uredno obrijan i podšišan - ispričao je svedok. U jednom trenutku je, kako kaže, čuo da su dvoje

Svedok opisuje da je Zoran na dan ubistva imao dužu kosu i da je bio neobrijan, a kada ga je video sutradan po pronalasku tela njegove žene - nije ga prepoznao. „Bio je uredno obrijan i podšišan“, kaže svedok.

supružnika imali raspravu.

- Jelena i Zoran su razgovaral­i, ja sam shvatio da je to u tonu prepirke i da je Jelena imala u jednom trenutku malo povišen ton, tako da sam uspeo da shvatim da mu je ona rekla: „Ti to ne razumeš“- kaže svedok.

Zoran, Jelena i Jana su se na ovoj lokaciji zadržali oko sat vremena, a potom su krenuli na nasip. Zapravo, prema rečima svedoka, devojčica nije u prvi mah

krenula za roditeljim­a, već se Zoran po nju vratio nakon 15 minuta, i odveo je do svog automobila koji je bio parkiran u blizini. Nakon toga, prema njegovim rečima, Zoran se automobilo­m „dosta brzo“udaljio u nepoznatom pravcu. Jelena nije bila sa njima.

Oko 17 sati istog dana, na istom mestu, video je Zoranovog oca sa devojčicom.

- U meni se, kao bivšem policajcu, pojavio neki bes,

ličilo mi je na neku podvalu, ja sam bivši policajac i imam taj profesiona­lni defekt. Sutradan sam video inspektora i tada sam saznao da se desilo ubistvo - kaže svedok.

Ovaj iskaz, prema rečima samog svedoka, „nema težinu jer nisam svedok ubistva“. Logično je da svedok tako rezonuje, jer nije mogao znati u kojoj meri njegov iskaz pobija gotovo sve što je o kobnom danu rekao okrivljeni Marjanović!

 ??  ?? jelena nekoliko sati pre ubistva vikala zoranu: „ti to ne razumeš!“ novi dokazi terete marjanoviĆ­a za svirepo ubistvo
jelena nekoliko sati pre ubistva vikala zoranu: „ti to ne razumeš!“ novi dokazi terete marjanoviĆ­a za svirepo ubistvo
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia