Blic

Otvorena sportska hala u Mionici

- E. B.

Sportska hala u Mionici, najmoderni­ja u Zapadnoj Srbiji, otvorena je juče 25 godina posle početka gradnje. Mionica je tako dobila modernu sportsku dvoranu koja će, između ostalog, biti i Nacionalni trening centar rukometaša. Ukupna površina hale je 2.900 kvadratnih metara, a maksimalni kapacitet je oko 2.800 ljudi. Projekat je realizovan prema IHF i FIBA normama za odigravanj­e međunarodn­ih utakmica. Vrednost radova je oko 130 miliona dinara, od čega je Ministarst­vo omladine i sporta opredelilo 44 miliona dinara, dok je ostatak finansijsk­ih sredstava obezbeđen iz budžeta opštine Mionica.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na otvaranju sportske hale u Mionici da je cilj da ta “sala bude prepuna dece i da moramo da gradimo nove hale”.

- Deca će ovde moći da treniraju, da se razviju u sportskom duhu, da hudu šampioni, da nauče kako se sportski gubi... - rekao je Vučić i dodao da je u halu uloženo 130 miliona, od čega je 50 miliona izdvojila vladina Kancelarij­a za javna ulaganja, a ostalo je uložila opština Mionica. Završetkom radova na sportskoj hali i realizacij­om projekta Nacionalno­g trening centra za rukomet Mionici je otvoren put za učešće i organizaci­ju brojnih sportskih događaja i postaće mesto okupljanja mnogobrojn­ih sportista i rekreativa­ca. Nedovršena hala sportova bila je četvrt veka ruglo Mionice, a dogovor o završetku hale postigli su prošlog leta Ministarst­vo omladine i sporta, Rukometni savez Srbije i lokalna samouprava. Dogradnja je počela krajem prošle godine, što je za Mionicu bio najznačajn­iji infrastruk­turni projekat.

 ??  ?? rekonstruk­cija posle godina Čekanja
rekonstruk­cija posle godina Čekanja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia