Blic

„Dan pre ubistva Marko prijavio Goranove pretnje“

“Par dana pre ubistva, Marko mi je priznao da se plaši Gorana jer su pretnje već postale ozbiljne. Dan pre ubistva, Marko je Gorana prijavio policiji za uznemirava­nje i pretnje”, kaže Radovićev prijatelj.

- Mihailo joviĆeviĆ

Nikola J., prijatelj studenta Marka Radovića za čije je ubistvo osumnjičen njegov bivši ljubavnik, travestit Goran Abdulov, obratio se našoj redakciji kako bi sa javnošću podelio manje poznate detalje veze koja je okončana zločinom. Kako kaže, iako želi da se njegovo puno ime ne navodi u ovom tekstu, odlučio je da se obrati javnosti isprovocir­an time što su prethodnih dana ”iznete pojedine neistine od strane majke ubice i samog ubice, pa je priča dobila potpuno drugačiji smisao”.

- Marko je rođen u malom mestu kod Nevesinja. Kao beba je izgubio majku, pa su ga otac i baka odgajali kao sina jedinca. Uvek je bio primeran, odličan đak, veselog duha, pozitivan, osoba koja bi pomogla svima. Posle završetka srednje škole upisao je

Ekonomski fakultet koji mu je završila i majka, želeći da nastavi njenim stopama. Opredelio se za Beograd ne znajući kakva ga zla sudbina tamo čeka - kaže prijatelj ubijenoga. Prema njegovim rečima, Marko je Gorana upoznao preko interneta. Abdulov mu se tad predstavio kao žena po imenu Jovana.

- Jedno vreme su se dopisivali, a kasnije su se i lično upoznali. Počeo je da izlazi s “njom” ne znajući da je Jovana u stvari muškarac. Viđali su se par meseci dok Marko nije otkrio da je Jovana zapravo travestit kojem je pravo ime Goran Abdulov. Pored toga, Marko je otkrio da se navodna Jovana bavi prostituci­jom, odatle i objašnjenj­e kako je Goran tako dugo uspeo da sakrije od Marka da je travestit - piše Nikola J.

Nakon tog otkrića Marko je prekinuo svaki kontakt sa Jovanom i rekao mu da ne želi više da se viđaju. Međutim, kako kaže Radovićev prijatelj, Goranu je Marko već tad postao opsesija - počeo je da ga proganja i uhodi. - Goran mu je slao poruke preteći mu da će se ubiti i da će ga ubiti ako prekine kontakt s njim i ako ga ne bude puštao u kuću. Dolazio mu je u kuću kad je želeo, a Marko, pošto je bio miran i pošten, želeo je razumno da mu objasni da oni nisu ni u kakvoj vezi, da želi da ima pravu devojku, jer Marko nije bio gej. Par dana pre ubistva, Marko mi je priznao da se plaši Gorana jer su pretnje već postale ozbiljne, a pogotovo što je imao saznanje da je Goran pre izvesnog vremena već pokušao da ubije jednog dečka trovanjem - tvrdi ovaj Radovićev prijatelj.

On naglašava da mu je Marko rekao da je Gorana prijavio policiji - bukvalno dan pre ubistva, za uznemirava­nje i pretnje.

- Taj isti dan Goran je došao kod Marka i posvađali su se. Marko je tada otišao, a Goran je ostao da se jada Markovim komšijama. U nedelju je došao s namerom da ga ubije. Pretpostav­ljam da je tako jer su već pretnje bile ozbiljne, Goran je toliko bio opsednut Markom da ga je izjedala sama pomisao da prekinu svaki kontakt. Zato ga je i ubio - tvrdi Nikola J.

PRIJATELJ UBIJENOG TVRDI DA JE GORANA IZJEDALA I POMISAO DA MARKO PREKINE SVAKI KONTAKT

 ??  ?? izboden nasmrt: marko radoviĆ
izboden nasmrt: marko radoviĆ
 ??  ?? u pritvoru: goran abdulov
u pritvoru: goran abdulov

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia