Blic

PUBLIKA U TRANSU MAGIJA GREJS DŽOUNS I BAJAGE RASPAMETIL­A HILJADE LJUDI

Striper oko šipke, ulazak u publiku i vrtenje obruča više od 20 minuta, samo su deo performans­a jedne od najvažniji­h svetskih umetnica, dok su Momčila uz vrisak dočekali posetioci.

- Pišu: b. bogosav, m. brkiĆ

Nekoliko minuta pre ponoći na scenu je izašla revolucion­arna muzička ikona, supermodel i filmska zvezda Grejs Džouns. Pojavila se na pozornici glavne bine Exita i potpuno opčinila masu svojim nastupom. U crnom kratkom kostimu i sa maramom na glavi, njeno telo išarano belim linijama, kao i njen nastup pokazali su da je ova diva besmrtna.

“Da li ste spremni za žurku?”, pitala je Grejs Džouns posetioce Exita i zapevala svoje hitove među kojima je i “Private Place”. Pesmu “Strange” s njom je od početka do kraja pevala i publika!

- Da li ste nekada bili na Jamajci? - pitala je Grejs publiku i zapevala pesmu “Jamaican Guy”. Kretala se i igrala kao devojčica, sve vreme dirigujući udaraljkam­a. Jamajkanka je čak menjala i stajling, i to u treptaju oka, u jednom trenutku na sebi je imala srebrni kaput i šešir, dok bi već u drugom mahala glavom sa dugačkom belom perikom.

Na hiljade ljudi nije skidalo pogled sa ove dive i njenog raskošnog nastupa, prateći svaki pokret koji je sa neverovatn­om lakoćom izvodila. Ova neverovatn­a žena na prošlogodi­šnjem “Wilderness festivalu” u Velikoj Britaniji sa lakoćom je vrtela hulahop punih 20 minuta bez prestanka, dok je istovremen­o pevala i publici predstavlj­a svoj vrhunski bend, a to je, neverovatn­a Grejs Džouns uradila i u Srbiji. Puna 22 minuta diva je vrtela obruč, igrala i pevala svoj hit “Slave to the Rythm”. Grejs je na bini imala i metalnu ogradu oko koje je igrala. Ipak, najveće ovacije dobila je kada je na binu izašao striper koji je, takođe išaran belim linijama, zavodljivo igrao oko metalne šipke na sceni. U jednom trenutku Grejs ga je uhvatila oko struka i zaigrala s njim!

Diva je pred kraj nastupa na ramenima obezbeđenj­a ušla u publiku. Oduševljen­i fanovi davali su transparen­tne da se na njih potpiše, a ona je potpuno opuštena i nasmejana isprobaval­a naočare jednog posetioca.

Ipak, još jedan detalj nije promakao publici - kada se vraćala na pozornicu, poljubila je u obraz jednog radnika obezbeđenj­a, koji je, malo je reći, ostao u šoku!

Nakon Grejs Džons na glavnoj bini Exita nastupio je francuski DJ duet čiji se hit čuje na svakom ćošku. Pred publiku je izašao “Ofenbach” i potpuno razdrmao publiku hitovima kao što su “Be Mine” i “Katchi”. Nakon njih nastupio je i ZHU, čiji je hit “Faded”, koji ga je i proslavio, publika pevala uglas.

Pre njenog nastupa, publiku je zagreo Bajaga, koji je otvorio treće veče festivala i to pesmom “442 do Beograda”. Vrisak iz publike, uglavnom žena, stavio je do znanja strancima da je reč o muzičaru sa epitetom gradskog šmekera.

- Dobro veče, Exit. Dobro veče, Novi Sad. Veliko mi je zadovoljst­o što smo konačno na ovoj bini - uzviknuo je Momčilo Bajagić, koji je na Exitu nastupio prvi put. Posle pozdrava publici je zasvirao dobro poznatu, već kultnu pesmu “S druge strane jastuka”.

 ??  ??
 ??  ?? bajaga prvi put nastupio na bini exita
bajaga prvi put nastupio na bini exita
 ??  ?? grejs je u jednom momentu uskoČila u publiku
grejs je u jednom momentu uskoČila u publiku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia