Blic

Izgubili tri puta i završili kao četvrti

Pored tri poraza, “gordi Albion” ima tri pobede i remi - igrom su razočarali, ali ne i ukupnim učinkom.

- Milan zariĆ

Fudbaleri Engleske nisu uspeli da na Svetskom prvenstvu u Rusiji osvoje odličje pošto su u borbi za treće mesto poraženi od Belgije (0:2). Bio im je to drugi poraz od istog protivnika na Mundijalu pošto su ih “crveni đavoli” nadigrali i u grupi G.

Javnost na Ostrvu nije mnogo verovala “gordom Albionu” pre odlaska na planetarnu smotru. Očekivali su svi da bez problema izabranici Gereta Sautgejta prođu grupu pošto su u njoj bili sa Belgijom, Tunisom i Panamom, ali im nije prorican neki zapaženiji rezultat.

Međutim, pomoću kalkulacij­a, sreće u pojedinim mečevima, ali i dobrim partijama, pre svega u četvrtfina­lu protiv Švedske (2:0), fudbaleri Engleske su uspeli da se plasiraju u polufinale. I tada su apetiti na Ostrvu naglo porasli.

Verovalo se da Kejn, Ali, Lingard i ostali reprezenta­tivci mogu da ostvare san dug 52 godine i posle 1966. se popnu na svetski tron, ali... U polufinalu je stiglo bolno otrežnjenj­e, jer ih je Hrvatska savladala posle preokreta (2:1) i probudila ih iz sna. Kao da taj udarac nije bio dovoljan, stigao je novi šamar, i to onaj od Belgije u duelu za treće mesto. Bio je to treći poraz na planetarno­m šampionatu za Engleze, koji su Rusiju napustili praznih šaka.

Ali, prilično je impresivno to kako je “gordi Albion” stigao do same završnice, i to zbog svega tri pobede. Prva je izvojevana prilično teško protiv Tunisa (2:1) onim golom Harija Kejna u sudijskoj nadoknadi, zatim je usledila kanonada protiv

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia