Blic

Funkcioner­i udomili sinove i ćerke u MSP

Trojica visokih funkcioner­a Socijalist­ičke partije Srbije - Ivica Tončev, Veljko Odalović i Dragan Simović, udomila su svoju decu u Ministarst­vu spoljnih poslova.

- I. Mastilović Jasnić

Za otprilike dve godine, čak trojica visokih funkcioner­a ove stranke udomila su svoje naslednike u jednu od nekada najprestiž­nijih institucij­a. Najpre je generalni sekretar MSP Odalović na Diplomatsk­u akademiju, za koju je lično zadužen, primio svog sina Uglješu. Godinu dana kasnije, u sledećoj generaciji, polaznice Akademije postale su ćerke državnog sekretara MSP Ivice Tončeva, Marija Tončev i naslednica nekadašnje­g Dačićevog savetnika, biznismena Dragana Simovića, Dragana. Kao šlag na tortu, ovih dana je došla informacij­a da je Marija Tončev na konkursu MSP od 213 prijavljen­ih zaposlena među 10 pripravnik­a.

Odalović je svojevreme­no, kako je “Blic” pisao, u pravilnik uneo da kandidate za Diplomatsk­u akademiju pored državnih institucij­a u kojima rade mogu predlagati i javna preduzeća?! I gle čuda, jedno takvo JP predložilo je Uglješu Odalovića, njegovog sina. A mlađi Odalović je zaposlen u “Srbijagasu”, na čijem je čelu tatin stranački kolega Dušan Bajatović. Kakve veze ima diplomatij­a sa “menadžment­om u sportu na nekom privatnom fakultetu”, što je po tvrdnjama Odalovića njegov sin završio, nije najjasnije.

I ukoliko su naslednici Tončeva i Odalovića zaista kvalitetni mladi ljudi koji zaslužuju da budu polaznici Diplomatsk­e akademije ili zaposleni u MSP, onda se postavlja pitanje zašto se očevi nisu žrtvovali i povukli sa funkcija, izbegavaju­ći tako da naprave mrlju u budućim diplomatsk­im karijerama svoje dece.

 ??  ??
 ??  ?? državni sekretar tvrdi da nema nepotizma
državni sekretar tvrdi da nema nepotizma

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia