Blic

Majka traži malinara koji deci nije platio za branje malina

- E. B.

Jedna razočarana majka iz Užica odlučila je javno da kaže kakav problem su doživela njena deca sa poslodavce­m, koji im je obećao lepu zaradu u branju malina i - nije ih isplatio.

“Pre mesec dana, moja deca su brala maline u Staparima, kod gazde koji živi na Terazijama. Javili su se na oglas koji je išao preko jedne užičke radio-stanice. Prvo sam ja razgovaral­a s tim nazovigazd­om. Rekao mi je da se radi za fiksnu dnevnicu i da je hrana njihova. Prenela sam deci. Oni su se čuli s njim i posle par dana su otišli na branje”, stoji u njenoj objavi koju je prenela Užička tabla.

“Sve je bilo OK dok posle nekoliko dana njihovog rada tom istom gazdi maline nisu počele da trunu i on im je rekao da ne dolaze više. Kada su ga pitali za novac, rekao im je da nema para, ali da će ih isplatiti za par dana i ne po dnevnici, već po kilogramu, iako takav dogovor nije bio. Malinu nije merio pred njima jer su radili za dnevnicu, tako da oni ne znaju koliko su nabrali”, piše u obraćanju tamošnjim medijima.

“Od tada su prošle tri nedelje. Taj nazovigazd­a se ne javlja na telefon, a para ni na vidiku. Zvali smo ga na taj broj iz oglasa i ja i suprug i naravno - ne javlja se. Slučaj smo prijavili i SUP-u. Doveden je na razgovor - tvrdio je da nema para itd, itd... U prevodu od plaćanja nema ništa.

Policija je profesiona­lno odradila svoj deo posla, ali su im dalje ruke vezane. Zanima me zašto javni tužilac nije pokrenuo postupak jer se radi o klasičnoj prevari. Pitamo se je li ovo put ka istrebljen­ju kriminala i prevaranat­a o kojem se priča na sva usta. U međuvremen­u smo saznali da ovom nazovigazd­i nije ovo prvi put da radi slične stvari.

Osoba koja nam je prevarila decu zove se Radoje i živi negde na Terazijama. Pošto država ne može da nas zaštiti od ovakvih ljudi, nama običnim građanima jedino ostaje da uzmemo pravdu u svoje ruke, što je po meni besmisleno i nisam pristalica takvih stvari. Ako ima još osoba koje je dotični gospodin na ovakav ili sličan način prevario, neka nam se jave. Hvala”, stoji u izjavi majke.

 ??  ?? sluČaj je prijavljen policiji
sluČaj je prijavljen policiji

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia