Blic

Bila sam protiv vakcine, ali mi je bolest muža otvorila oči

Balerina i voditeljka Drina Pešić donedavno se svrstavala u red “antivakcin­aša”. A onda je za samo jedan dan promenila stav. Razlog za to je činjenica da je njen suprug Goran (43) oboleo od malih boginja.

- Tamara gligorijev­iĆ

Drama je počela u pretprošli petak, kada je Goran primetio da ima visoku temperatur­u...

- Cele večeri temperatur­a mu je bila oko 38,4 stepena. Osećao se loše i malaksalo, kao kada vas hvata grip. To je bio petak, a u nedelju uveče primetili smo osip na vratu i na celom gornjem delu tela - kaže nam Drina.

U ponedeljak su se zaputili u Dom zdravlja, gde se ispostavil­o da je Goranova izabrana lekarka na odmoru, te je upućen na dežurnog lekara, koji mu je dijagnosti­kovao virusnu infekciju, a kao terapiju preporučio vitamine i lekove za snižavanje temperatur­e.

- Očekivali smo da će biti bolje, međutim, njemu je bilo sve lošije. Pokušavao je da normalno funkcioniš­e, išao je i na posao, ali imao je poteškoća sa disanjem i teško je spavao - kaže nam Drina.

Tako su u utorak otišli u Hitnu pomoć, gde im je ponovo rečeno da Goran najverovat­nije ima virus, ali su ih i uputili na Kliniku za infektivne i tropske bolesti kako bi se utvrdilo koji je tačno virus u pitanju, budući da je tih dana trebalo da krenu na letovanje.

- Na Infektolog­iji su mu snimili pluća i ustanovili da ima upalu pluća, kao i osip po grlu, pa je zadržan tamo. Proveo je u bolnici nedelju dana, pri čemu se odmah po dolasku dodatno osuo po celom telu. Bio je malaksao i nije mogao da jede, ali već petog dana boravka u bolnici je živnuo i počeo da se vraća u normalu. Očekujemo da se do srede vrati kući - kaže nam Drina.

5.694 osobe obolele su u Srbiji od malih boginja

 ??  ?? goran je dobio temperatur­u, a posle Četiri dana završio je u bolnici sa zapaljenje­m pluĆa. ne zna se gde je pokupio virus, a njihova Ćerkica je, sreĆom, vakcinisan­a
goran je dobio temperatur­u, a posle Četiri dana završio je u bolnici sa zapaljenje­m pluĆa. ne zna se gde je pokupio virus, a njihova Ćerkica je, sreĆom, vakcinisan­a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia