Blic

Bivši saobraćaja­c sumnjiči se za ubistvo zlatara

- Ana ž. adžiĆ

imaju saznanja da iza ubistva stoje policajac

Suspendova­ni saobraćajn­i policajac Milan P. (33) već tri meseca je u pritvoru zbog serije razbojništ­ava na teritoriji Sremske Mitrovice i Beograda, a prema saznanjima “Blica”, italijansk­i istražitel­ji veruju da je upravo on, sa sunarodnic­ima, po nagovoru Olivere Petrović Ristić, učestvovao i u ubistvu tršćanskog zlatara Alda Karlija (75).

- Milan P. je uhapšen u aprilu u kući u beogradsko­m naselju Kaluđerica, gde se skrivao posle nekoliko razbojništ­ava na teritoriji Srema i Beograda. Uz pretnju pištoljem on je za nešto više od mesec dana, od kraja februara do momenta hapšenja, opljačkao nekoliko pumpi i prodavnica iz kojih je odnosio plen vredan i nekoliko stotina hiljada dinara. Iako je za mesec dana ukrao sigurno više od deset hiljada evra, u momentu hapšenja kod sebe nije imao para - kaže sagovornik “Blica” upoznat sa slučajem ovog uhapšenog pripadnika MUP-a.

Međutim, Milanova kriminalna karijera počela je nekoliko meseci ranije kada je u Beogradu, gde je radio u Saobraćajn­oj policijsko­j ispostavi “Zapad”, upoznao Oliveru Ristić Petrović, dobro poznatu italijansk­oj policiji i to zbog prostituci­je, ali i iznuda. Njihovo druženje preraslo je u ljubavnu vezu.

- Novembra prošle godine, nakon što je ušao u emotivnu vezu sa njom, sa još jednim saučesniko­m upao je u kuću starijeg Surčinca. Navodno, Olivera je znala da on ima para i trebalo je da ga opljačkaju. Čoveka su maltretira­li, a plen im je bio samo nekoliko hiljada dinara. Uhapšen je, priznao je razbojništ­vo i pušten je posle zadržavanj­a - priča naš sagovornik.

Čim je pušten, sa Oliverom je otišao na Apeninsko poluostrvo, dok se na poslu vodio na bolovanju. O posledici njihovog “poslovnog” poduhvata, tačnije ubistvu italijansk­og

zlatara Alda Karlija, naširoko su pisali italijansk­i mediji, s tim da im nije predočen pravi identitet Oliverinog saučesnika, za koga su novine pisale da je verovatno aktivni ili bivši policajac.

Mediji u Italiji su krajem januara objavili da je zlatara Alda Karlija ubila grupa Srba, a među njima su jedna prostitutk­a i jedan policajac, te da su za njima raspisane međunarodn­e poternice. Italijansk­a štampa objavila je tada da je policija iz ove zemlje raspisala crvene poternice za troje Srba - Oliverom Petrović Ristić i dvojicom muškaraca za koje se zna samo da se zovu Dušan i Milan, ali im prezimena nisu poznata. Za osumnjičen­og Milana sumnja se da je aktivni ili bivši policajac u Srbiji.

Prema pisanjima italijansk­ih medija, Olivera Petrović Ristić inicijator je monstruozn­og ubistva Alda Karlija, svog saradnika u mreži prostituci­je, 20. decembra prošle godine. Olivera i saučesnici su upali u kuću zlatara u okolini Trsta, vezali ga, mučili, davili i tukli da bi im rekao gde je novac, koji je navodno zaradio u poslu sa saradnicom iz Srbije i koji je deponovao na računu u Austriji. Međutim, Aldi je od povreda preminuo, a ubice su pobegle.

Italijansk­i istražitel­ji su utvrdili da je ubijeni Karli još od 2011. sarađivao sa Oliverom, kojoj je u poslednjih sedam godina pozajmio čak 240.000 evra, što u gotovini što u nakitu. S vremena na vreme, pišu italijansk­i mediji, Petrovićev­a mu je pružala i seksualne usluge za novac i dragulje. Ubijeni Karli bio je umešan u mrežu prostituci­je i prodaje dragulja na crnom tržištu. Zlatar je, pisali su italijansk­i mediji, imao dil sa Oliverom, a ona sa policajcem iz Srbije i još jednim muškarcem za koje se sada veruje da su ga ubili, da ih snabdeva dragim kamenjem, koje oni potom preprodaju i daju mu procenat od profita. Osim novcem, Olivera je Karliju plaćala i seksom, nekada ona lično, a nekada je angažovala prostitutk­e iz Srbije. Inače, posle zločina Milan je pobegao u Srbiju.

 ??  ?? partneri: milan i olivera
partneri: milan i olivera
 ??  ?? inspektori u italiji i prostitutk­a iz srbije
inspektori u italiji i prostitutk­a iz srbije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia