Blic

Promenio prezime, pa ubio „kralja“Malte

Srbin Bojan Čmelik (35), koji je uhapšen na Malti zbog ubistva biznismena i milionera Huga Hetkutija (52), u Srbiji je osuđivan zbog razbojništ­va, ali pod svojim pravim imenom, Bojan Mitić!

- A. Ž. A.

Čmelik, u stvari Mitić, u Srbiji je robijao zbog pljačke, jer je 31. januara 2008. godine oteo oko pet miliona dinara i markice za prevoz Gradskog saobraćajn­og preduzeća Beograd u vrednosti od deset miliona dinara.

Dok je većina članova razbojničk­e grupe, njih šestoro, među kojima je bila i jedna žena, uhapšeno ubrzo posle pljačke, Bojan je tada uspeo da umakne policiji. Međutim, i on je uhapšen posle nekoliko godina, osuđen je za tu pljačku, a iz zatvora je izašao 2016. godine.

Da li je tada promenio identitet, ili je nabavio lažni pasoš i otputovao na Maltu još se utvrđuje. Ono što je za sada poznato je da je Bojan, na ovo sredozemno ostrvo, otišao sa starijim bratom. Tamo se zaposlio kao radnik obezbeđenj­a u jednom lokalu, u kome je policija sumnja da je bojan bio plaĆen za ubistvo huga

njegov brat radio kao barmen. Bojan je svog poslodavca Huga Hetkutija, 6. jula uveče, ispred butik-hotela u Pačevilu, napao tako što mu je prišao, zagrlio ga i dva puta ubo u stomak. Sve to se odigralo pred brojnim svedocima, a teško povređenom milioneru prva u pomoć pritekla je sestra. Bojan je odmah uhapšen, određen mu je pritvor. Hetkuti je nekoliko puta operisan, ali je uprkos

medicinsko­j pomoći, preminuo nedelju dana posle ranjavanja.

U prvom momentu, mediji na Malti su pisali da je Bojan plaćeni ubica i da je “po narudžbini” ubio Hetkutija koji je važio za “kralja“Malte. Međutim, pre nekoliko dana mediji su objavili da je motiv ovog ubistva ipak bio lične prirode. Navodno Bojan je bio iznerviran otkazom koji mu je dao Hetkuti. Naime, “kralj Malte” je jedno veče došao u lokal koji je Bojan obezbeđiva­o, primetio je da je ovaj bio pripit i rekao je menadžeru da ga odmah otpusti.

Hetkuti je bio jedan od najbogatij­ih ljudi na Malti. U njegovom vlasništvu je bio brend “Hugo” i lanac luskuznih restorana, noćnih klubova i barova širom ovog ostrva.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia