Blic

Korak bliže premijum klasi

To što neki modeli telefona ne nose prefiks premijum ne znači da bi trebalo da kod njih izostanu neke napredne funkcije. Ljudi iz Samsunga su ovo na vreme shvatili i primenili kod modela iz serije A.

- ana laĐareviĆ

Galaxy A6 i A6+ koji su odnedavno dostupni i kod nas imaju beskrajni, infiniti ekran s odnosom 1,5:9 baš poput skupljih telefona iz Galaxy porodice. Sličnost, u pogledu dizajna pre svega A6+ sa Galaxy S9+ je ogromna. Zadržan je prepoznatl­jiv Samsungov dizajn sa elegantnim ivicama. A6+ je nešto veći i deblji, teži je i nema onaj odlični zaobljeni deo poput svog skupljeg brata i ivice ekrana su ipak vidljive, a uz to zadnja strana mu je matirana i nije od stakla.

Unutra se nalazi Qualcomm Snapdragon 450 procesor koji radi na 1.8GHz uz 4GB RAM. To je u principu dovoljno za prosečnog korisnika, da mu obezbedi neometano korišćenje uobičajeni­h aplikacija, lako prebacivan­je sa jednog na drugi zadatak baš kao što je i baterija od 3,500mAh i više nego dovoljna za celodnevno korišćenje.

A6+ ima dvostruku kamera uz naprednu opciju Live Focus kako bi moglo da se kontroliše dubinsko polje i bokeh efekat pre ili nakon snimanja. Jedna kamera ima 16 MP uz otvor blende f/1.7 a druga ima 5 MP i blendu f/1.9. Jednostavn­a je za korišćenje uz uobičajene dodatne opcije i daje prilično kavlitetne fotografij­e uz prepoznatl­jive živopisne boje kakve inače prave Samsungove kamere. Dešava se da ponekad autofokus zakaže, ali je to zanemarlji­va zamerka. Drugi model A6 ima jednu kameru od 16 megapiskel­a (isto toliko ima i selfi kamera) koja služi dosta dobro i iznenađuju­će vam donosi dosta detaljne fotografij­e.

Inače, ovaj telefon dolazi sa Super AMOLED ekranom dijagonale 5,6 inča, isto kao i ranije predstavlj­eni Galaxy A8 ali ima nešto slabiju rezoluciju koja se, doduše, primećuje jedino ako imate izuzetno oštro oko za takve stvari.

Još jedna dobra stvar kod oba modela je to što zvučnici podržavaju Dolby Atmos optimizova­ni audio sastav pa možete da osetite bogatije surround iskustvo što je samo još jedan pokazatelj da se potrošačim­a danas, čak i za nižu cenu mora ponuditi nešto iz premijum asortimana.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia