Blic

Lenđer: Čast je plivati za Srbiju u Beogradu

Svetsko prvenstvo u plivanju perajima i brzinskom ronjenju za seniore, 20. po redu, održava se u Beogradu do 23. jula. Srbije na svetskoj smotri najboljih plivača perajima predstavlj­a 11 plivača, među kojima i Ivan Lenđer.

-

Lenđer je u fazi priprema za EP seniorsko u plivanju od 3. do 9. avgusta u Glazgovu. Pre toga Srbiju predstavlj­a u Beogradu prvi put u karijeri u plivanju perajima.

- Biće to svakako novo iskustvo za mene jer nikada se nisam takmičio u plivanju perajima. Uprkos tome što nemam iskustvo takmičenja u ovoj disciplini, imam iskustvo u plivanju perajima jer mi često u sklopu treninga radimo sa perajima, tako da ne ulazim u nešto novo. U suštini je isto kao plivanje, samo što imamo disaljku, tako da ne vadimo glavu iz vode. Daću maksimum, a nadam se da će to biti dovoljno za dobar rezultat kaže Lenđer, koji daje maksimum za Srbiju.

- Čast mi je i zadovoljst­vo plivati za Srbiju u Beogradu na svetskoj smotri. Nemamo često priliku da doživimo takav trenutak u karijeri, da se pred domaćom publikom, u svojoj zemlji borimo sa svetskim asovima za našu zastavu. Ovo je sjajna prilika da se pokažemo u što boljem svetlu pred celim svetom, da dokažemo da smo zemlja sporta i velikih sportskih asova, ali isto tako i sjajni domaćini. Obišao sam ceo svet, plivao na velikim smotrama, u najboljim bazenima sveta, ali sigurno je da će mi ovo biti jedno od posebnih u srcu jer plivam za moju zemlju u mojoj zemlji na planetarno­m takmičenju.

On izdvaja i vreme za mlade.

- Važno je da se deca uključe u sport u bilo kojem obliku. Plivanje je bazični sport, kao i atletika, nešto što svako dete treba da prođe u ranim fazama odrastanja jer se kroz plivanje pravilo razvija, ali i uči pravim vrednostim­a života, sportskom duhu, stiče prijatelje za ceo život. Ono što sport spoji, to niko ne razdvoji. To je nešto što sam ja prošao, to je put koji preporučuj­em svima i uvek ću deo svog vremena odvojiti za obuku dece i onih čije vreme u ovom sportu dolazi. Zadovoljst­vo je veliko da znanje prenesete drugima, posebno deci, koja te nakon treninga ostave ispunjenim novom pozitivne energije. Plivanje je moj život, tako je uvek bilo i tako će i ostati.

Ivana Lenđera od 3. do 9. avgusta čeka EP u Glazgovu

 ??  ?? ivan lenĐer, naš reprezenta­tivac u plivanju
ivan lenĐer, naš reprezenta­tivac u plivanju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia