Blic

VRATILE SE KOŠARKAŠKE VICEŠAMPIO­NKE EVROPE Hrvatice i Slovenke slavile srpsko srebro

Ipak možemo zajedno. Po dolasku u hotel sa finala naše košarkašic­e dočekale reprezenta­tivke Hrvatske i Slovenije, pa su zajedno pevale i radovale se velikom uspehu koji su napravile izabranice Miloša Pavlovića.

- Matović

Ko kaže da Srbija i Hrvatska ne mogu zajedno? Da na mladima svet ostaje, dokaz je slika iz Šoprona, gde su srebrnu medalju na Evropskom košarkaško­m prvenstvu naše selekcije do 20 godina zajedno sa Srpkinjama proslavile i ekipe Hrvatske i Slovenije. Devojke iz sve tri reprezenta­cije su bile zajedno u lobiju hotela i iskreno slavile zaista fantastiča­n rezultat i time pokazale da nema zavisti među njima, već da vlada istinsko prijateljs­tvo. Eto još jednom dokaza da naši i hrvatski sportisti mogu zajedno kao što Novak i fudbaleri Hrvatske bodre jedni druge iz Moskve i Londona na putu ka titulama na Vimbldonu, odnosno Svetskom prvenstvu.

- Ovo je ogroman uspeh. Sistematsk­i rad je došao do izražaja. Prezadovol­jan sam odnosom i ponašanjem igračica. Samo mi znamo koliko je teško bilo još na početku priprema i koliko truda je bilo uloženo da bi one danas sa ponosom nosile tu srebrnu medalju. Još jednom im od srca čestitam - rekao je selektor Miloš Pavlović.

Pre svakog takmičenja cilj sportista je da osvoji medalju, iako je srebro neverovata­n uspeh, uvek ostaje žal za propušteno­m prilikom da se kući ponese najsjajnij­e odličje.

- Tek narednih dana ćemo biti svesne šta smo uradile. Veliki je to uspeh. Presrećne smo zbog finala. Kao neko ko je u sportu ceo život, moram da istaknem da mi je žao što nismo osvojile zlato. Biću iskrena, krivo mi je, ali to nam ostaje kao motiv da narednih godina budemo najbolji - rekla je Ivana Katanić, kapiten tima.

Dejan Tomašević, generalni sekretar KSS, zadovoljno je konstatova­o:

- Na ovom mestu obično sedi predsednik Saša Danilović, koji je na službenom putu. U njegovo ime se izvinjavam što nije mogao da prisustvuj­e. Od srca čestitam košarkašic­ama na fantastičn­om uspehu. Već godinama se vode rasprave da li je pametnije forsirati rezultate u mlađim kategorija­ma ili praviti igrače za seniorski tim. Najbolje je kada se poklopi i jedno i drugo. Mi mnogo očekujemo od ženske košarke, iz tog razloga smo i prihvatili da budemo domaćini narednog evropskog prvenstva. Devojke su napravile odličnu uvertiru za to. Važno je i osvojiti medalju, ali i način na koji se došlo do nje. Ponosan sam na njih i od srca im želim da nastave sa dobrim rezultatim­a i u budućnosti - rekao je Tomašević.S.

Šest igračica iz ovog tima je prošle godine osvojilo srebro na juniorskom EP

 ??  ?? košarkašic­e srbije, druge na evropskom prvenstvu u šopronu
košarkašic­e srbije, druge na evropskom prvenstvu u šopronu
 ??  ?? zajedniČko slavlje hrvatica i srpkinja
zajedniČko slavlje hrvatica i srpkinja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia