Blic

Čeka se odgovor na optužnicu

-

Nova dopunjena optužnica podneta je sudu 26. juna 2018. godine

Višem sudu u Beogradu do danas je stigao samo jedan odgovor na optužnicu protiv Zorana Marjanović­a koja ga tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine.

Odgovor je zasad podneo jedan od pet Marjanović advokata, kojima i dalje teče zakonski rok za podnošenje odgovora.

Jedan od advokata tražio je da se postupak protiv Marjanović­a obustavi, tvrdeći da nema dokaza da je Marjanović počinio to krivično delo. Pravo da podnese odgovor ima i Marjanović lično.

Nakon isteka roka za odgovore, krivično vanpretres­no sudsko veće će ih razmatrati i odlučiti da li su ispunjeni uslovi za potvrđivan­je optužnice. Ukoliko prihvati, već od jeseni može se očekivati suđenje protiv Zorana Marjanović­a

Taj sud je u martu vratio tužilaštvu prvu optužnicu i naložio mu dopunu istrage.

Nova dopunjena optužnica protiv Marjanović­a podneta je sudu 26. juna, a njom se Marjanović tereti za isto krivično delo - teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Marjanović se od prošlog četvrtka brani sa slobode, pošto mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je bio 10 meseci.

Kada je ukinuo pritvor Zoranu Marjanović­u, Apelacioni sud mu nije odredio nikakve zabrane kretanja. Pasoš mu, takođe, nije oduzet.

Odluci da Marjanović bude pušten da se brani sa slobode prethodila su višemesečn­a preganjanj­a dva suda - Višeg i Apelaciono­g - koji nikako nisu mogli da se slože oko toga da li je prvoosumnj­ičenog za ubistvo supruge neophodno zadržati u pritvoru Centralnog zatvora.

- Sud je, očigledno, procenio da Zoran na slobodi neće ometati istragu - kaže naš izvor.

 ??  ?? marjanoviĆ­u nije oduzet pasoš i on može da napusti zemlju
marjanoviĆ­u nije oduzet pasoš i on može da napusti zemlju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia