Blic

Vulin platio račun tek posle pitanja „Blica“

Ceh za proslavu deset godina stranke Pokret socijalist­a, a na kojoj je služilo osoblje Vojne ustanove „Dedinje” ministar odbrane Aleksandar Vulin platio je tek pošto je „Blic“postavio pitanje da li je tačno da je to angažovanj­e bilo besplatno.

-

Račun je plaćen 18. jula i to pod oznakom hitno! To se može videti na osnovu tri uplatnice koje nam je Pokret socijalist­a poslao. Nije teško zaključiti da „hitna uplata” ima veze sa pitanjima koje je „Blic“postavio istog tog 18. - da li je tačno da je PS angažovao 13 zaposlenih vojne ustanove, a da im rad na proslavi nije plaćen. Na to je upozorio Vojni sindikat, uz ocenu da je to skandalozn­o imajući u vidu da su plate radnika od 25 do 35 hiljada.

Ubrzo je iz Ministarst­va odbrane stigao odgovor da je „sve urađeno po zakonu”, a iz PS da su u vojno osoblje angažovali jer „su hteli simbolično da pokažu da im je stalo do vojske i države” te da će im „biti drago” da pokažu ugovor i uplaćena sredstva. Na naš zahtev da tako i postupe juče smo dobili, između ostalog, ugovor i tri uplatnice, ali sa simpomatič­nim datumom za uplatu, od 192.016 dinara!

Vojni sindikat je juče saopštio i da je usluga očigledno naknadno plaćena i da su ugovori antidatira­ni.

Vulin je, kako je „Blic“objavio, a Ministarst­vo odbrane potvrdilo, angažovao Vojnu ustanovu „Dedinje” za pružanje ugostitelj­skih usluga proslavi deset godina Pokreta socijalist­a 14. jula 2018. godine, od 17 do 20 časova u Domu omladine.

Vulinov potez da ne plati radnike VU „Dedinje” kritikovao je bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac, uz ocenu da je takva zloupotreb­a nedopustiv­a. Na to, iz PS su odgovorili da je „još jednom demonstrir­ao laž, mržnju i veliko neznanje”.

- Da se i malo razume u dužnost koju je obavljao, znao bi da je „Dedinje” samodohodo­vna ustanova i da samim tim mora da bude prisutna na tržištu. Brojni pripadnici Vojske svoja porodična slavlja organizuju baš u VU „Dedinje” i iznajmljuj­u prostorije i osoblje. Kakav je odnos Šutanovac imao prema VU „Dedinje”, najbolje govori činjenica da su u njegovo vreme plate kasnile i po više meseci - rekli su u PS.

 ??  ??
 ??  ?? faktura plaĆena . jula, istog dana kada smo pitali za prolavu
faktura plaĆena . jula, istog dana kada smo pitali za prolavu
 ??  ?? vulinova stranka saopštila da brojni pripadnici vojske prave porodiČna slavlja u „dedinju“
vulinova stranka saopštila da brojni pripadnici vojske prave porodiČna slavlja u „dedinju“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia