Blic

Nema više nestašice registarsk­ih tablica

- E. B.

Da je sreće pa da na granici Libana i Izraela zalutaju samo torbe novinara, kao što je to bilo prilikom posete ekipe “Blica”. Međutim, reč je o jednoj od najužareni­jih tačaka na Bliskom istoku, gde mir čuvaju i naši mirovnjaci.

Zato tu dostižu zalutali meci pred kojim hrabro stoji oko 11.000 vojnika iz 42 zemlje među kojima i 177 pripadnika Vojske Srbije u mirovnoj misiji UNIFIL.

Neočekivan­i bizarni incident prilikom „presedanja“na putu do Bejruta ogolio je u potpunosti život i rad privremeni­h snaga Ujedinjeni­h nacija u Libanu. Pisac ovih redova nije menjao svoju uniformu više od 48 sati, koliko su trajali potraga i transport izgubljeno­g prtljaga. U toj operaciji potrage su pored osoblja bejrutskog aerodroma učestvoval­i i austrijski oficir, italijansk­i, finski i srpski mirovnjaci. Dakle, misija Ujedinjeni­h nacija u malom.

Na sreću, uspešna.

Problem nestašice registarsk­ih tablica u pojedinim delovima Srbije, zbog koje su građani na iste čekali i više od 10 dana, rešen je u većini gradova.

- Zahvaljuju­ći zajednički­m naporima Ministarst­va unutrašnji­h poslova i Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca problem sa nedostatko­m registarsk­ih tablica prevaziđen je gotovo TEMPIRANA BOMBA

Da nije bilo ove bizarnosti možda se i ne bi videlo koliko je teško na skoro 40 stepeni i ogromnoj vlažnosti vazduha stajati satima u istom odelu na suncu, a kamoli patrolirat­i, dežurati, osmatrati, iščekivati „varnicu“u zemlji koja je decenijama u stanju kakvu pamti Jugoslavij­a 1991.

- Libanci se ovde ništa ne pitaju. Ovo kao da nije njihova država. Pritisnuti su s jedne strane Izraelcima, s druge Sirijcima i Palestinci­ma. Nikad se ne zna kada će da pukne. Kažu da svi prisluškuj­u sve. Hvala bogu, zasad nema incidenata. Nek tako i ostane - pričaju uglas srpski vojnici smešteni u takozvanoj italijansk­oj bazi na samoj obali Mediterans­kog mora blizu grada

Tira. u svim policijski­m upravama koje prethodnih dana nisu imale dovoljne količine, kako bi mogli odmah da ih izdaju građanima - navodi Zorica Kasalica, načelnica Uprave za upravne poslove MUP-a.

Kako je rekla, po hitnom postupku tokom dana biće rešeni svi zahtevi građana u policijski­m upravama u Novom Sadu i Čačku i policijski­m stanicama Vlasotince i Aleksinac, tokom vikenda u Policijsko­j stanici Knjaževac, a početkom nedelje i u policijski­m upravama u Kraljevu i Vranju.

- Od naredne nedelje očekuje se da sve policijske uprave imaju dovoljno tablica. Izvinjavam­o se svim građanima koji su prethodnih dana čekali - kaže Kasalica.

Podsećamo, u Novom Sadu, Valjevu, Zrenjaninu, Vršcu, Bačkoj Palanci i još nekim mestima u Srbiji vladala je nestašica registarsk­ih tablica, pa građani ni posle destak dana čekanja nisu mogli da voze automobile. Tada su iz MUP za „Blic“objasnili da je vreme potrebno za izdavanje tablica vlasnicima vozila limitirano dinamikom i količinama tablica koje isporučuje Zavod. izdržljivo­t vojnika testira i temperatur­a od preko ! stepeni

Čak "## pripadnika vojske srbije u misiji

 ??  ?? Čuvaju „plavu liniju“, neformalnu granicu izmeĐu libana i izraela
Čuvaju „plavu liniju“, neformalnu granicu izmeĐu libana i izraela
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia