Blic

Momak sahranjen, verenica i dalje kritično

- A. Ž. Adžić

Budvanskoj slikarki Emini Adrović (23), koja je u noći između utorka i srede u Crnoj Gori pregazila Miloša Vukomanovi­ća (25) iz okoline Zvečana i nanela teške povrede njegovoj devojci Snežani Rudinac (24) iz Kraljeva, određen je pritvor do 30 dana.

Istražni sudija kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević rekao je za podgoričke „Vjesti“da je u prisustvu branioca saslušao Adrovićevu te da je prihvatio predlog tužilaštva i odredio joj pritvor. Adrovićeva je upućena u spuški Istražni zatvor, a devojka Snežana Rudinac koja je u nesreći zadobila povrede glave, smeštena je na Odeljenje intezivne nege u bolnici u Risnu i dalje je u kritičnom stanju.

Telo nesrećnog mladića dopremljen­o je u sredu uveče u porodičnu kuću u selu Žitkovac, a juče je sahranjen na lokalnom groblju. Dopremanje tela iz Crne Gore nije prošlo bez problema jer su prištinske institucij­e to opstruisal­e, navodno nije imao „kosovske papire“.

- Porodica je uz pomoć organa lokalne samouprave uspela da dopremi telo mladića na sever KiM. To što su tako nešto opstruisal­i dovoljno govori o njima - rekao je juče Marko Đurić, direktor Kancelarij­e za Kosovo i Metohiju.

Inače, kobne noći, kada ih je udario automobil kojim je upravljala Emina Adrović, Vukomanovi­ć i Rudinac su bili u radnim uniformama hotela „Ibero star Belvi“i vraćali su se sa posla. Verenici

DOPREMANJE TELA IZ CRNE GORE NIJE PROŠLO BEZ PROBLEMA JER SU PRIŠTINSKE INSTITUCIJ­E TO OPSTRUISAL­E

iz Srbije, u Crnoj Gori su bili na sezonskom radu, a nameravali su da se uskoro venčaju. Sa njima u Crnoj Gori bila je i Snežanina rođena sestra, ali u momentu nesreće ona nije bila tu.

Inače, prema pisanju medija, verenici su pokušali su da pređu ulicu na nekadašnje­m pešačkom prelazu koji više nije u funkciji.

- Zbog toga tragovi zebre na bulevaru nisu ponovo iscrtani već je novi pešački prelaz iscrtan dvadesetak metara dalje - rekli su u opštini Budva za „Vijesti“.

Miloš i Snežana su se, navodno, dvoumili da li da pređu ulicu na ovom mestu. Kako su ispričali svedoci užasne nesreće, mladi par je krenuo da pređe ulicu na ovom mestu, zatim su se vratili, a onda ipak pokušali da pretrče ulicu, ali ih je u tom momentu pokosio automobil.

 ??  ?? nesreĆa se dogodila kada su miloš i snežana pokušali da preĐu ulicu
nesreĆa se dogodila kada su miloš i snežana pokušali da preĐu ulicu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia