Blic

Slovaci priprema za četvrtfina­le

„Delfini” su trijumfom nad Rusijom (11:9) rešili pitanje plasmana među osam najboljih ekipa, pa će se protiv autsajdera u grupi (danas, 11 sati) spremati za najbitnije izazove u Barseloni.

- M. Zarić

Izabranici Dejana Savića, inače četvorostr­uki uzastopni prvaci Evrope, u Španiju su došli da bi se još jednom okitili najsjajnij­im odličjem. I nametanje na kontinenta­lnom šampionatu su započeli veoma dobro, sa dve uvodne pobede.

Slavili su protiv Rumunije na startu ubedljivo (11:5), dok su protiv Rusije u drugom kolu grupe D imali tek nešto malo više problema. Pružile su „baćuške” jak otpor u prvom poluvremen­u, no ni to nije bilo dovoljno da se izađe na kraj sa vladarom Evrope.

Na kraju su „delfini” trijumfova­li, tako su praktično obezbedili plasman u četvrtfina­le, te će duel protiv Slovačke biti poslednja priprema za nokaut fazu i izvestan duel sa Mađarskom, koja je u derbiju grupe A poražena od Italije.

- Najvažnija je pobeda jer nam donosi prvo mesto u grupi. Ne znam kakva je snaga Slovaka, ali po rezultatim­a mogu da zaključim da su slabiji od Rusije i Rumunije. Uvek je najvažniji pristup samoj utakmici. Angažman na početku svih dosadašnji­h utakmica je bio dobar, što je donelo rezultat i tako moramo da nastavimo - poručio je Milan Aleksić.

Levoruki Dušan Mandić bio je zadovoljan zbog startne dve pobede, ali ga je jedna stvar brinula.

- Važni su trijumfi, ali moramo igru u odbrani da popravimo. Napad je bio dobar, no u defanzivi je škripalo. To mora da se promeni već na duelu sa Slovačkom - poručio je Mandić.

Podsetimo, Srbija će u četvrtfina­lu prvenstva (utorak) igrati protiv pobednika meča u kom će se sastati drugoplasi­rana ekipa iz grupe A i trećeplasi­rana selekcija iz grupe B. Kako stvari stoje, u tom duelu će u nedelju ukrstiti koplja Mađarska i Francuska.

 ??  ?? pobedom nad slovacima najaviti duele u nokaut fazi: andrija prlainoviĆ
pobedom nad slovacima najaviti duele u nokaut fazi: andrija prlainoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia