Blic

Đoković potvrdio učešće u Torontu

-

Naš najbolji teniser, Novak Đoković, minule nedelje je ostvario ogroman uspeh, pošto je u vrhunskom stilu došao do trofeja na Vimbldonu, što je prva Noletova titula posle više od godinu dana.

Na taj način je zaradio dodatne poene i napredovao je na ATP listi. Sada je na 10. poziciji, a izvesno je da ga i u nastavku sezone čeka skok. Razlog je jednostava­n, jer Đoković nije nastupao u drugom delu sezone zbog povrede lakta, pa će svaki njegov nastup na turnirima značiti da će zaraditi dodatne poene.

Trenutno je na zasluženom odmoru, nakon čega će nastaviti sa treninzima pred nastupe na američkoj turneji. Naredni turnir na kom će igrati jeste masters u Torontu, koji se održava od 4. do 12. avgusta. Novak je potvrdio učešće na ovom turniru, koji će biti izuzetno jak, saopštili su organizato­ri.

Nole će pokušati da dođe do titule, i to u nimalo lakoj konkurenci­ji. Najavljeno je učešće dva najbolja svetska tenisera - Rafaela Nadala i Rodžera Federera, dok će se sa druge strane mreže naći još Huan Martin del Potro, Marin Čilić, kao i branilac titule Aleksandar Zverev.

Inače, turnir na kanadskom tlu je u prošlosti bio veoma uspešan za našeg najboljeg tenisera, pošto je u Montrealu i Torontu tri puta osvajao titulu. Na ovom mastersu je bio najbolji 2011, 2012, kao i 2016. godine, kada je u finalu nadigrao Keija Nišikorija (6:3, 7:5).

Prošle godine je Zverev u borbi za titulu slavio protiv Rodžera Federera. M. Z.

 ??  ?? na terenu ponovo poČetkom avgusta: novak ĐokoviĆ
na terenu ponovo poČetkom avgusta: novak ĐokoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia