Blic

Srbija na korak do dobijanja domaćinstv­a SP u atletici

Velika količina kiše koja je pala neposredno po završetku planetarne smotre potpuno je uništila prilaze objektima na kojima je odigrano 10 mečeva Svetskog prvenstva.

- Milan zariĆ M. Z.

stadionu u volgogradu gotovo da i ne nevremena pogodilo ovaj

Mundijal u Rusiji je trajao od 14. juna do 15. jula i domaćini nisu imali ama baš nikakvih problema sa vremenom u tom periodu. Svetsko prvenstvo je obeležilo

Nakon što je Srbija za samo dva glasa ostala bez domaćinstv­a Svetskog prvenstva 2020. godine, kada je prednost dobio kineski Nančing, naš Atletski savez namerava ponovo da se kandiduje. To je najavio direktor ASS Slobodan Branković, te je istakao da su velike šanse da naš glavni grad dobije veoma lepo vreme, dok je kiša padala na svega par utakmica. Međutim, i to se promenilo posle okončanja najvećeg fudbalskog takmičenja, pa je velika količina padavina zahvatila Rusiju.

Obilna kiša i vremenske nepogode pogubno su se odrazile na dva stadiona, koja su pretrpela veliku štetu. To se odnosi na objekte u Volgogradu i Nižnjem Novgorodu, koji su tokom nadmetanja izgledali zaista velelepno, dok posle okončanja Mundijala deluju neprepozna­tljivo. Ništa od onog sjaja i blistavost­i nije ostalo, već samo krateri i šteta koju je nanelo nevreme. Ukratko, ostala je samo jeziva slika.

Što se tiče “Volgograd mogućnost da organizuje planetarno takmičenje.

- Prošle godine smo za “dlaku” izgubili organizaci­ju Svetskog šampionata, “mala i siromašna” Kina nas je pobedila u poslednjem trenutku... Tada nas nije bilo sramota, ali je bolelo. Ipak, mogu da kažem da postoji veliki procenat mogućnosti Arene”, prilazi ka ovom zdanju su potpuno urnisani. Reka Volga je nabujala i napravila je veliku štetu, pa se sada na mestu gde su navijači ulazili na stadion nalaze krateri. Nemoguće je i prepoznati ovaj stadion, pa je sva sreća da i on nije uništen.

Ništa bolje nije prošao ni stadion u Nižnjem Novgorodu, koji je bio domaćin i mečeva nokaut faze. Tu su padavine nanele štetu ogromnih razmera, da Beograd 2022. bude domaćin najvećeg sportskog događaja ikada organizova­nog u našoj zemlji - rekao je Branković.

Beograd je prošle godine u martu bio domaćin dvoranskog Evropskog prvenstva u atletici i pokazao se kao odličan organizato­r. te je i ovaj objekat izgubio sav sjaj.

Zbog svih ovih kratera su posebno nezadovolj­ni građani pomenutih gradova, koji za sve krive izvođače radova.

- Radnici su samo zbrzali ceo posao kako bi sve što pre bilo spremno za Svetsko prvenstvo. Tužno je samo što nije vođeno računa o kvalitetu stadiona i njegovim prilazima - prenose ruski mediji reči ogorčenih građana. Podsetimo i to, “Volgograd Arena” je bila domaćin mečeva samo u grupnoj fazi, i to Saudijska Arabija - Egipat, Nigerija - Island, Tunis - Engleska i Japan - Poljska. Sa druge strane, u Nižnjem Novgorodu se igralo šest utakmica. Na programu su bila četiri duela po grupama: Argentina - Hrvatska, Švajcarska - Kostarika, Švedska - Južna Koreja i Engleska Panama. U osmini finala Mundijala na ovom stadionu snage su odmerili Hrvatska i Danska, dok su se u četvrtfina­lu sastali Urugvaj i Francuska.

 ??  ?? prilaz postoji posle ogromnog
koje je grad
prilaz postoji posle ogromnog koje je grad

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia