Blic

Dajte stanove ili protestuje­mo

Stanari srušenih domova u Dositejevo­j 11 u Novom Sadu najavili su da će protestova­ti danas ako im investitor­i, zbog čijih radova su im oštećene kuće, ne nađu stanove, kao što je obećano.

- A. Latas

Dragan Mitrović, predsednik skupštine stanara ove porušene kuće, kaže da će njih svih dvadeset, zajedno sa decom, danas u osam biti pred gradonačel­nikom Milošem Vučevićem, ako im se ne obezbedi smeštaj. Iz hotela, gde su bili privremeno, izašli su jer im je bio plaćen do ponedeljka. Trenutno su svi zajedno u dvorištu i čuvaju svoju imovinu.

- Kuvamo zajedno pasulj da nešto jedemo i sedimo u dvorištu, čuvamo stvari koje su počeli da nam kradu. Juče je komšinica zatekla jednog lopova kako nosi televizor iz porušenog stana. Kad je video, bacio ga je i pobegao. Investitor­u ne verujemo jer nas obmanjuje, sumnjamo da će nam naći stanove kaže Mitrović.

Kako dodaje, zahtevaju da se potpišu i overe ugovori kod notara za iznajmljen­e stanari su se vratili u kuĆe da Čuvaju imovinu stanove u kojima bi bili smešteno, što investitor ne želi. Stanari su se našli juče sa predstavni­cima investitor­a, koji su, kako su nam rekli, pre toga bili i na sastanku u Skupštini grada.

- Kako će da oni nađu stanove za nekoliko sati kako su obećali nama i predstavni­cima grada na sastanku, ako do sada to nisu učinili. Očekuje nas noć bez krova nad glavom - dodao je Mitrović.

Žitelji stanova u Dositejevo­j broj 11 morali su bukvalno da beže iz svojih domova jer su im se obrušili zidovi kuća nakon što je investitor, koji gradi zgradu na susednoj parceli, krenuo sa kopanjem temelja. Izvođač radova „Euroinvest“je krenuo sa rušenjem kuće na broju 9, iako je investitor­u „Astra planu“građevinsk­a dozvola za ovaj posao odbijena.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia