Blic

Trener spasao pun autobus dece

Sve se desilo u trenutku, vozač je počeo da gubi svest. Trener Pavle Trifunović je to srećom odmah primetio i munjevitom brzinom pritisnuo kočnicu, kako autobus sa uzbrdice ne bi krenuo u rikverc, nekontroli­sano niz padinu.

- Rada bjeliĆ

Ovako za „Blic“priča Slobodan Srezoski, sekretar Košarkaško­g kluba Borac iz Zemuna, jedan od svedoka drame koja se odigravala u autobusu prepunom dece uzrasta od 10 do 18 godina. Nažalost, vozač Zoran B. (58) je, najverovat­nije od srčanog udara, nedugo zatim preminuo, ali je brzom reakcijom trenera Trifunović­a (24) sprečena veća tragedija.

Mladi zemunski košarkaši su tog prepodneva krenuli na izlet na Divčibare.

- Samo srećom i neverovatn­im potezom hrabrog trenera Trifunović­a izbegnute su mnogo teže posledice. Prvi je primetio da je čoveku loše, da polako gubi svest i brže-bolje uspeo rukom da pritisne nožnu kočnicu i spreči da autobus krene nekontroli­sano unazad. U tom trenutku vozač se gotovo potpuno onesvestio, pa je trener nekako uspeo da mu skloni nogu sa papučice i pozove ostale u pomoć prepričava sekretar kluba i dodaje da bi se retko ko snašao u takvoj situaciji.

Sam Trifunović ne krije da je i dalje pod utiskom svega što se dogodilo na uglu ulica Endija Vorhola i Vodovodske, na tromeđi između Banovog brda, Julinog brda i Žarkova.

- Tek što smo krenuli na put, prišao sam vozaču da mu se javim i da se upoznamo. Posle moje prve rečenice video sam da mu nije dobro, da uzdiše, koluta očima. Odmah sam ga pitao gde je ručna, ponovio sam to sigurno desetak puta, ali već tada me nije čuo. Ruke su počele da ga izdaju, pustio je volan, a autobus je krenuo unazad pola metra-metar. Pozvao sam drugog trenera u pomoć, dok sam rukom držao nožnu kočnicu - prepričava Trifunović.

Da se nešto dešava primetili su i vozači koji su se tada zatekli na ovoj saobraćajn­ici.

- Prolaznici su primetili da se nešto dešava, drugi vozači su svirali, konačno kada smo se zaustavili, jedan od prolaznika uspeo je da pronađe i povuče ručnu jer niko od nas nije znao gde se ona nalazi. Potom smo izneli vozača iz autobusa, pokušao sam da mu pružim pomoć veštačkim disanjem, ali nije uspelo. Ubrzo je stigla i Hitna pomoć koja je pokušavala da ga reanimira 15-20 minuta. Nažalost, nije bilo pomoći priča Trifunović.

RUKE SU POČELE DA GA IZDAJU, PUSTIO JE VOLAN, A AUTOBUS JE KRENUO UNAZAD, PRIČA TRENER

 ??  ?? drama se odigrala na uglu vodovodske i ulice endija vorhola u naselju žarkovo
drama se odigrala na uglu vodovodske i ulice endija vorhola u naselju žarkovo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia