Blic

Da naplatimo dugove iz 2014.

„Iskreno, ne pamtim tu utakmicu po dobru jer nije završena povoljno po nas (0:4)“, kaže mladi fuddbaler Partizana koji je tada imao 18 godina.

- Aleksandar pijevac

Fudbaleri Partizana u dobrom raspoložen­ju očekuju četvrtak (20.30) i meč sa Bešiktašom u plej-ofu kvalifikac­ija za Ligu šampiona. Crno-beli su pod vođstvom novog trenera Zorana Mirkovića vezali tri pobede, međutim turski predstavni­k će biti daleko teži i veći zalogaj od Zemuna i dvomeča sa Nordsjilan­dom.

Gosti iz Istanbula imaju iskusniju i vredniju ekipu, ali u Partizanu ne žele da bez borbe predaju stadion u Humskoj. Ipak, svi još dobro pamte

23. oktobar 2014. godine, kada je Bešiktaš naneo crno-belima najteži evropski poraz u Beogradu - bilo je 0:4. Tada 18-godišnji Danilo Pantić je odigrao ceo meč grupne faze Lige Evrope, dok su Saša Ilić i golman Filip Kljajić bili na klupi. Ono su i sada u sastavu koji će pokušati da ispegla račun da turskim predstavni­kom.

- Iskreno, ne pamtim tu utakmicu po dobrom jer nije završena povoljnim rezultatom po nas. Ali, bilo je to svakako dobro iskustvo. Imaću priliku da im vratimo... Prošle su četiri godine od tog susreta i tada sam još bio dete, fizički inferioran. Sada je druga priča, meč očekujem spremniji, sa više samopouzda­nja i vere. Bešiktaš igra u najjačem sastavu, iako kruže priče da im Liga Evrope nije prioritet, mislim da neće odustati od nje. Svi su dobri igrači, imaju veliki kvalitet kao ekipa, ali nisu nepobedivi - kaže Danilo Pantić.

Odlično je raspoložen i Kljajić, koji će ponovo meč sa Bešiktašom početi među rezervama jer je Vladimir Stojković neprikosno­ven na golu Partizana.

- Slabo se sećam cele ekipe Bešiktaša. Pamtim samo da su im najbolji bili Demba Ba i Gohan Tore. Golmana se iskreno i ne sećam, ali ono što je kristalno jasno jeste da su bili apsolutni favoriti u grupi uz Totenhem i da su igrali zaista dobro. Sada mislim da im je tim individual­no bolji nego što je tada bio, a najveća opasnost je Kvarežma - poručio je Filip Kljajić.

Zanimljivo je da za Bešiktaš danas igraju čak petorica fudbalera koji su i tada u Beogradu bili starteri. Na golu je bio kapiten Tolga

Zengin, a travu u Humskoj su osetili i Nedžip Ujsal, Atiba Hačinson, Oguzhan Ozjakup i Gokghan Tore. Ozjakup i Tore su bili strelci trećeg, odnosno četvrtog gola, a očekuje se da će početi meč u četvrtak.

- Nadamo se da će atmosfera biti pozitivna i da ćemo svi zajedno probati da napravimo veliki uspeh, dolazi velika ekipa. Očekujemo da će to biti jedan lep fudbalski spektakl - uglas su dodali Pantić i Kljajić.

 ??  ?? golman filip kljajiĆ je bio na klupi u meČu u humskoj, gde je . bešiktaš pobedio partizan sa : danilo pantiĆ želi da se revanšira bešiktašu za poraz od pre Četiri godine
golman filip kljajiĆ je bio na klupi u meČu u humskoj, gde je . bešiktaš pobedio partizan sa : danilo pantiĆ želi da se revanšira bešiktašu za poraz od pre Četiri godine

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia