Blic

Meč decenije ekskluzivn­o na “Areni sport”

„Hendikep je što neće biti naših navijača na tribinama, ali znam da će biti uz nas“, rekao je kapiten Vujadin Savić.

- Aleksandar pijevac Stadion: “Rajko Mitić”. Kapacitet: Igra se bez gledalaca. Sudija: Danijele Orsato (Italija)

Mušema Lige šampiona “plesaće” večeras (21) na “Marakani”, a da li će tu i ostati zavisi od fudbalera Crvene zvezde koji će ugostiti Salcburg u prvom meču plej-ofa. Nažalost, bitka za elitu odigraće se pred praznim tribinama zbog kazne UEFA.

Trener Vladan Milojević je rekao da prihvata sankcije, ali da je evropska kuća fudbala izabrala pogrešan način da pokaže svoju snagu.

- Fudbal se igra zbog navijača. Vidite, kao što sam za nagrađivan­je, tako sam i za kažnjavanj­e. Međutim, UEFA je trebalo da pronađe neki drugi mehanizam jer ne znam ko je za to da se fudbal igra pred praznim tribinama. Isto bih rekao i da smo mi na mestu Salcburga. Ne znam da li će igranje bez publike da umanji tenziju kod mojih fudbalera, pošto je ovo prvi put da ću biti akter meča pred praznim tribinama. Međutim, moramo da se uzdignemo iznad situacije. Predstavlj­amo sebe u svetu, ali predstavlj­amo i Srbiju. Ovo je veliki događaj i za našu državu - poručio je Vladan Milojević.

Kapiten Vujadin Savić se slaže sa trenerom da kazna UEFA nije na mestu, a u ime saigrača je rekao da svi jedva čekaju meč sa austrijski­m prvakom.

- Drago mi je što imamo čast i privilegij­u da se borimo za ulazak u Ligu šampiona, Zvezda nije dugo imala priliku za to. Igrao sam pred praznim tribinama protiv Javora u Zvezdi, izgubili smo 1:0, ali sam uveren da ćemo danas pobediti - samouveren je Savić.

Milojević kaže da dobro poznaje ekipu Salcburga koja, kao i njegov klub, dugo pokušava da uđe u grupnu fazu Lige šampiona, ali bez uspeha.

- Jako bitna utakmica nas očekuje, ali ne bih pričao preterano o tome jer je gledamo kao na svaku drugu. Igramo protiv protivnika koji je uticao na moje trenerske poglede kada sam bio gost Salcburga, znam o kakvom klubu se radi. Imamo veliki motiv jer kao šampioni Evrope nikada nismo igrali u Ligi šampiona, a Salcburgu dajemo ulogu favorita. Znam njihovu filozofiju i rezultati Salcburga nisu slučajnost, već su plod sistema koji dugo gaje. Važno je da od početka nametnemo svoj stil igre i onda će sve biti lakše. Od svojih igrača samo tražim da na terenu budu ono što jesu - dodao je trener crveno-belih.

Savić je izneo niz pohvala na račun prvog strelca Salcburga Izraelca Moanesa Dabura.

- Dobar je, ali verujem da ću da izađem kao pobednik iz tog duela. Ova ekipa se ničega ne plaši, to smo pokazali do sada. Prazne tribine su hendikep, ali znam da će navijači biti uz nas. Isto tako, biće ih mnogo u Austriji - kaže Savić.

Trener je podsetio da crveno-beli dugo nisu igrali na ovakvom nivou i da im je išlo u prilog odlaganje meča sa Napretkom u Superligi.

- Da li smo u prednosti jer je Salcburg igrao za vikend? To ne može da se kaže, specifična je situacija. Iskreno, ja volim kad igramo utakmice. Salcburg je napadačka i dobro selektovan­a ekipa, hajde da vidimo kako ćemo se mi pokazati. Mislim da smo primili golove posle grešaka, ali ovo su dobre ekipe koje ne praštaju ništa i jako su dobre. Ako pričamo o Trnavi, imali smo penal i dva udarca na gol gde su nam dali dva gola. Treba smanjiti šanse protivniku da postigne gol. Mi ćemo se truditi da budemo koncentris­ani 90 minuta.

Za novajliju Džonatana Kafua rekao je da se dobro uklopio, ali nije želeo da otkrije da li će biti starter.

- Kafu je motivisan, veliko je pojačanje, videćemo da li će startovati - dodao je trener crveno-belih.

Milojević kaže da je svestan da je Nemanja Radonjić trenutno u fokusu, međutim nije želeo da priča o mogućem transferu najboljeg fudbalera u Marsej.

Crveno-beli će pokušati da nastave sa odličnim partijama i produže niz bez poraza. Srpski šampion u toj nameri neće moći da se osloni na podršku sa tribina, nakon sankcije UEFA od dve utakmice pred praznim stadionom. Prednost izabranika Vladana Milojevića je činjenica da će odmorniji ući u duel jer je okršaj protiv Napretka odložen. Ipak, uloga favorita pripada Salzburgu, koji je prošle sezone došao do polufinala Lige Evrope.

Revanš je na programu 29. avgusta, nakon čega će se znati da li će Crvena zvezda prvi put posle skoro tri decenije igrati u grupnoj fazi Lige šampiona ili će kao i prošle sezone igrati u Ligi Evrope.

Specijalna emisija pred meč počinje u 18 sati, a domaćini su Goran Svilar i Miloš Milićević. Gosti u studiju biće bivši i sadašnji igrači, kao i treneri. Ekskluzivn­i prenos meča je večeras od 21 sat na “Areni sport 1”.

 ??  ?? Borjan, Đorđević, Savić, Degenek, Rodić, Krstičić, Jovančić, Ben, Radonjić, Ebesilio, Kafu. Stanković, Ulmer, Pongračić, Ramalo, Lajner, Šlager, Volf, Samaseku, Junuzović, Jabo, Dabur. kapiten vujadin saviĆ kaže da je ova generacija crvene zvezde spremna da se plasira u grupnu fazu lige šampiona
Borjan, Đorđević, Savić, Degenek, Rodić, Krstičić, Jovančić, Ben, Radonjić, Ebesilio, Kafu. Stanković, Ulmer, Pongračić, Ramalo, Lajner, Šlager, Volf, Samaseku, Junuzović, Jabo, Dabur. kapiten vujadin saviĆ kaže da je ova generacija crvene zvezde spremna da se plasira u grupnu fazu lige šampiona
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia