Blic

Radonjić je čo

Igrati na “Marakani” ovako važan meč bez navijača je ravno katastrofi. To je kao da ostaneš bez jedne noge. Pa ipak, verujem da timskom igrom možemo da zabeležimo dobar rezultat, tvrdi Dika.

- Veljko ivanoviĆ A šta kaže Stevan - Dika Stojanović, čovek koji je 1991. godine kao kapiten crveno-belih u Bariju podigao pehar namenjen prvaku Kupa šampiona? Kolektivna igra, sa nešto bržom postavkom, mogla bi da zaustavi hitre Austrijanc­e. U takvoj klim

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (21) igraju prvu utakmicu četvrtog kola kvalifikac­ija za Ligu šampiona sa pomešanim emocijama. Crveno-beli bi eventualno­m pobedom prišli korak bliže istorijsko­m plasmanu u grupnu fazu najkvalite­tnijeg klupskog takmičenja. A sa druge strane, zbog kazne UEFA tribine stadiona “Rajko Mitić” biće sablasno prazne. Logično, nameće se pitanje kako bez pomoći “delija”, tog 12. igrača Zvezde, izabranici Vladana Milojevića mogu da prebace mogućnosti u suvoparnoj atsmoferi.

Treća Zvezdina zvezda Dragan Džajić u poslednjem razgovoru za “Blic” poručio je da će Salcburg biti meč istine Crvene zvezde i da igračima veći motiv neće trebati.

- Timska igra!

To je ključ. Ukoliko naši momci prikažu nesebičnu i kolektivnu partiju - onda mogu sve. To su i dokazali u poslednje dve godine više puta. Taj ekipni duh Zvezde može da parira i najjačim evropskim timovima. Svaka čast Salcburgu, ali oni nisu bauk. Mnogo veći klubovi su padali na našem najvećem stadionu - kaže Dika za “Blic”. - Radonjić bi mogao da se proslavi. Ove sezone je dodatno eksplodira­o i smatram da bi upravo on mogao da bude taj tas na vagi. Kada ubaci u stepen više, teško da neko može da ga zaustavi. Želim da se defanzivci Salburga loše provedu u duelima sa njim.

- To je istinski hendikep. Nije to ta atmosfera, nije isti naboj. Kada igraš ovako važnu utakmicu na svom ognjištu, a nema huka navijača, čovek se bori da pronađe dodatni motiv. To je kao da si ostao bez jedne noge. Ali, naša hrabra ekipa mora da nađe način da izađe na kraj sa problemom. Uve-

Salcburg je imao deset bezuspešni­h pokušaja za ulazak u LŠ

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia