Blic

Jedva sam čekao da zaigram na Marakani

Žao mi je što neću moći da zaigram pred „delijama“, ali mislim da je to naša prednost, kaže fudbaler rođen u Bijeljini.

-

Tokom letnje pauze desni bek Darko Todorović je dres Slobode zamenio za dres Salcburga, a voljom žreba u plej-ofu kvalifikac­ija za Ligu šampiona njegov novi klub će igrati protiv Crvene zvezde. Kao i golman Cican Stanković, i mladi desni bek koji je rođen u Bijeljini od detinjstva navija za crvenobele.

Već posle par meseci u Salcburgu 21-godišnji fudbaler se potpuno adaptirao na novu sredinu i nalazi se pred vratima prvog tima. Već je upisao i debitantsk­e minute za novi klub.

U predstojeć­em dvomeču protiv Crvene zvezde, defanzivac iz Bijeljine očekuje dobre i kvalitetne utakmice i ističe da njegova ekipa ne beži od uloge favorita.

- U ovom trenutku Salcburg je iskusnija ekipa sa puno kvalitetni­h igrača, a u odnosu na prošlu sezonu kada su stigli do polufinala Lige Evrope, tim nije pretrpeo neke veće promene. U toku letnje pauze došlo je nekoliko odličnih mladih fudbalera i konkurenci­ja za mesto startera je ogromna, što donosi čist kvalitet. Imali smo priliku da gledamo reprezenta­cije bih

Zvezdu protiv Spartaka iz Trnave i znamo da nas čeka težak zadatak, ali verujemo da možemo posle dugo vremena da napravimo ogroman uspeh za klub – istakao je Todorović.

Kada su saznali da će tribine stadiona “Rajko Mitić” biti prazne, Todorović i njegovi saigrači nisu krili razočaranj­e, jer su se radovali igranju u fanastično­j atmosferi kakvu prave “delije”.

- Od dana kada smo saznali da Zvezda može da bude potencijal­ni protivnik, počeli smo pričati o toj atmosferi koja nas očekuje, a koje nema u Austriji. Kada smo saznali da se igra pred praznim tribinama, osetili smo razočaranj­e, ali smo bili svesni da to povećava šanse za plasman. Siguran sam da će na revanšu u Salcburgu biti pun stadion, jer će pored domaćih navijača doći i puno navijača Crvene zvezde iz Srbije, Austrije i ostalih evropskih zemalja. Od malih nogu sam navijač Crvene zvezde, i ovo je za mene pomalo čudna situacija, ali sam profesiona­lac i učiniću sve kako bi Salcburg prošao dalje – rekao je Todorović.

Mladi fudbaler ističe da se pristup fudbalu u Austriji mnogo razlikuje od onog na našim prostorima.

- Nije bilo lako da se priviknem na ovakav način igre, jer se ovde preferira presing sa puno trčanja i striktnim markacijam­a igrača. Ekipa Salcburga je odlično ukompovana sa puno kvalitetni­h igrača. U odnosu na naše uslove u BiH, infrastruk­tura je na vrhunskom nivou i kompletna organizaci­ja kluba je dovedena do savršenstv­a. Sve je na jednom izuzetno profesiona­lnom nivou i svi mladi igrači kao ja imaju veliki prostor za napredovan­je. Zaista bih voleo da u dogledno vreme neki od BiH klubova ima ovakve uslove, jer bi tek onda mogli da beleže uspehe – rekao je Todorović.

 ??  ?? darko todoroviĆ je i Član mlade
darko todoroviĆ je i Član mlade

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia