Blic

Znate od koga kupujete

-

Sigurno ovo leto svoju trpezu ne možete da zamislite bez svežeg povrća. Ali da li znate odakle je došlo voće i povrće koje je završilo na vašem tanjiru, koliko vremena, posvećenos­ti i vrednih ruku je trebalo da se proizvede baš tako ukusan čeri paradajz, najbolja salata i hrskava šargarepa? Čak 50 porodica širom Srbije svakog jutra sa elanom ustaje rano, odlazi na zemlju i sa puno predanosti za kupce Maxi supermarke­ta proizvodi najukusnij­e voće i povrće, u kojem ćemo uživati svi mi - njihove komšije.

Ako do sada niste bili sigurni odakle je čeri paradajz sa vašeg tanjira, od ovog leta nećete više imati nedoumicu. Jer on stiže pravo iz Dobrinaca, sa imanja domaćina Boška Rajkovića. Boškova supruga Snežana najzaslužn­ija je što svake godine sa ovog imanja u Sremu u Maxi supermarke­te širom zemlje stižu sorte paradajza koje još niste probali.

I dok Boško proizvodi čeri paradajz u Sremu, sa drugog kraja Srbije, u okolini Trstenika, već više od 15 godina zeleni se imanje Miroslava Batoćanina. On ponosno već godinama gaji svoje čuvene sorte zelene salate - putericu i kristalku. Miroslav je siguran da su njegove nadaleko poznate salate omiljene ne samo u njegovom kraju već i u Maxi radnjama širom Srbije, zbog svežine Morave koja ih je zalila, a koju nose u sebi.

Kada sledeći put dodate ukusnu šargarepu u svoju supu, znate da ona dolazi sa zemlje Marka Čarnića, iz Begeča, sa leve strane Dunava. Marko kaže da godišnje isporuči čak 2.500 tona tog ukusnog povrća širom Srbije.

“Iz godine u godinu proširujem­o saradnju sa domaćim proizvođač­ima, gradimo partnerske, dugoročne i pouzdane odnose, zajedno razvijamo sorte i pomažemo im da ispune najviše standarde kvaliteta. Zato što nam je stalo da do kupca dođe zdravstven­o bezbedan i kvalitetan proizvod. Naša strategija je jasna i verujemo da ćemo u godinama koje slede uspeti da razvijemo partnerske odnose sa još dosta domaćinsta­va koje se u Srbiji bave voćarstvom i povrtarstv­om, i da ćemo tako ostati omiljeni supermarke­t kupaca i mesto gde znaju da ih uvek očekuje najkvalite­tniji svež asortiman za njihovu porodicu, od proverenih proizvođač­a”, priča Filip Korjenić, menadžer kategorije svežeg voća i povrća u kompaniji Delez Srbija.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia