Blic

Inspekcija uklanja spomenik psu Žući

- N. B.

Komunalni inspektor naložio je da spomen-obeležje podignuto nedavno uginulom psu Žući u kraljevačk­om naselju Moša Pijade bude uklonjeno, a leš psa ekshumiran i uklonjen.

Rešenje Komunalne inspekcije stanari tog naselja zatekli su na spomeniku svom dugogodišn­jem ljubimcu, uginulom od bolesti i starosti prošlog meseca. Ukoliko N. N. lice, na koje je rešenje inspekcije naslov- ljeno, ne uradi po nalogu, inspekcija će spomenik ukloniti prinudno.

- Kome smeta spomenik našem dobrom Žući? - kaže stanarka Ivana, koja je uz Žuću provela mladost.

Na društvenim mrežama mogu se pročitati brojni komentari kojima se osuđuje postupak inspekcije.

- Žuća je u naselju proveo 17 godina. Bio je veoma pametan pas, sve je razumeo, nikada nikoga nije napao. Deca su nam porasla uz njega, svi su ga čuvali, pazili i mnogo voleli. Spomenikom smo hteli da mu se odužimo za svu ljubav, ali i to nekome smeta - kažu žitelji.

Danijela Jović komentaris­ala je da su svesni da je problem što nije dozvoljeno praviti spomen-obeležje na javnoj površini.

- Ali kao i što mnogo toga ne sme, pa opet sme, mora se naći neko drugo rešenje da spomen-obeležje Žući ostane ovde - smatra Danijela.

Od Komunalne inspekcije juče nismo mogli da dobijemo objašnjenj­e zašto traže da se ukloni leš psa, koji tu nije ni sahranjen, i spomenik.

Zatečen rešenjem bio je i gradonačel­nik Predrag Terzić, koji je rekao da će ispitati o čemu se radi.

- Kao čoveku ne može da mi bude svejedno. Razgovarać­u sa nadležnim službama kako bismo pronašli najbolje rešenje - rekao je on.

 ??  ?? stanari obližnjih zgrada podigli su spomenik psu koga su svi voleli
stanari obližnjih zgrada podigli su spomenik psu koga su svi voleli

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia