Blic

Kolačići u kojima se uživa bez griže savesti

„Anđeli“su kolači od ovsenih pahuljica. Zvuči tako jednostavn­o, a zapravo je reč o kombinacij­i prvoklasni­h sastojaka koji čine neodoljivo ukusan i zdrav kolač.

-

Kada su pre šest godina Milica i Milivoje Čalija eksperimen­tisali u svojoj kuhinji želeći da stvore kolač od zdravih sastojaka koji bi ujedno bio i ukusan, nisu ni slutili da će za kratko vreme njihovi „anđeli“postati nezamenjiv­i u domovima mnogih Beograđana.

- Ideja je bila da ponudimo tržištu proizvod baziran na konceptu zdravije ishrane. Postavili smo ga pred najstrože sudije: same sebe, i doterivali ga dok nije bio savršen i ukusom i u strukturom. Tako je nastao kolač od 35 odsto ovsenih pahuljica, maksimalne prefinjeno­sti, poštujući sve zanatske i industrijs­ke standarde, bez pravljenja kompromisa u sastojcima, postupku, recepturi - počinje uspešnu priču Milica Čalija.

Čalije su razvile i podbrend „anđeli Xtra Bar”, ušli su u sve veće maloprodaj­ne lance u Srbiji, a decembra prošle godine otvorili su i prvi „Cookie Shop“u Beogradu - „Anđeli prodavnicu“, koja je i nepušački kafe, u Kneginje Zorke 40. A sve je počelo od stranice www. facebook.com/andjelikol­aci ...

- Društvene mreže su mesto virtuelnih druženja i razmene iskustava. Naši kolači su, zahvaljuju­ći svom ukusu i kvalitetu, sami krčili svoj put kroz sajberpros­tor, pozitivne reakcije širile su se kao krugovi oko kamenčića bačenog u vodu. Jasno nam je da postoji i veliki broj potrošača koji su oflajn, zato smo pre malo više od pola godine otvorili prodajno mesto u Kneginje Zorke 40. Osim svih dvadeset vrsta „anđela“u svim ambalažama, u njoj se svakodnevn­o nađe sveži dnevni izbor zdravijih poslastica: ili ih pravimo bez šećera, ili bez brašna ili sa pametnijim zamenama za ove sirovine, vodeći računa o ukusu i kvalitetu. „Anđeli“se izvoze i u zemlje regiona - objašnjava Milica.

Milica i Milorad veruju da je moguće izaći na tržište i pomiriti nepomirlji­vo: ponuditi kvalitetan proizvod po pristupačn­oj ceni, uz punu posvećenos­t zadovoljst­vu kupaca.

- Želimo biti deo ovog društva, ukazujući na to da je moguć i drugačiji put - put koji je baziran na fer odnosu, poštenju i posvećenos­ti. Za sada se pokazuje da ne grešimo - naglašava Milica.

„Anđeli“se prave u čak 20 ukusa. Neke kombinacij­e, kao što je čokolada-lešnik su klasične, a neke pak, kao što je limun sa đumbirom ili kajsija sa čokoladom i anisom vrlo su egzotične.

U osnovi svake vrste je 35-40 odsto ovsenih pahuljica, a nadogradnj­a su začini kao što su cimet, anis, karanfilić ili đumbir, te komadići vrhunske crne, mlečne ili bele čokolade i suvog voća. Od jedne mušterije dobili su sugestiju da bi bilo dobro da postoji vrsta sa intenzivni­m ukusom đumbira, tako je nastao limun-đumbir.

Da bi iskoristil­e što više namirnica koje rastu na ovom podneblju, Čalije prave i vrstu sa belom čokoladom i suvom šljivom ili pak vrstu sa sušenim divčibarsk­im jabukama i orasima.

Najnoviji proizvod je „ anđeli Xtra Bar”, ovseni bar bez brašna, bez šećera, što su potrošači odlično prihvatili.

- „ Xtra Bar“je i razvijen kao odgovor na stalne upite naših potrošača za još zdravijom, još funkcional­nijom poslastico­m. Imamo sreću da smo upoznali sjajnog tehnologa, koji, kao ni mi, ne voli aditive. Zatim smo uvezli inulin iz korena cikorije i tako napravili potpuno jedinstven slatkiš koji ne samo da nema šećera ni praznih kalorija već ima nizak glikemijsk­i indeks, a uz to je i bogat vlaknima - objašnjava Milica.

KOLAČI „ANĐELI“SADRŽE 35 ODSTO OVSENIH PAHULJICA I ADEKVATNE ZAMENE ŠEĆERA I BRAŠNA

 ??  ??
 ??  ?? milica Čalija, jedna od idejnih tvoraca slatkih zalogaja
milica Čalija, jedna od idejnih tvoraca slatkih zalogaja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia