Blic

Sudija tražila da ne sudi kreatoru Darku Kostiću

Početak suđenja modnom kreatoru Darku Kostiću zbog optužbi za polno uznemirava­nje i držanje droge još nije zakazan jer je sudija Svetlana Galić, kojoj je dodeljen njegov predmet, prošle sedmice zatražila svoje izuzeće iz za sada nepoznatih razloga.

- M. Brkić

Portoparol suda Igor Veličković precizirao je za Tanjug da je predmet u krivičnom postupku koji se protiv Kostića vodi dodeljen sudiji Svetlani Galić, ali da je ona 17. avgusta podnela zahtev za svoje izuzeće. Rešenjem predsednik­a Trećeg osnovnog suda u Beogradu od 20. avgusta 2018. godine usvojen je zahtev sudije i ona je izuzeta od postupanja u tom predmetu, rekao je Veličković. On je dodao da će predmet biti dodeljen u rad drugom sudiji.

Podsetimo, protiv Darka Kostića je 14. avgusta Treće osnovno tužilaštvo podnelo optužni predlog za polno uznemirava­nje maloletnog L. J. ( 15), ali i još jednog, punoletnog mladića B. Š. (22), kao i za nedozvolje­no držanje droge, a istog dana sud mu je ukinuo pritvor.

Kostić se ranije na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, iskoristiv­ši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, ali je nakon izlaska iz pritvora preko društvenih mreža poručio da nije nikoga maltretira­o, zlostavlja­o ili doveo u neprijatnu situaciju, već da je on žrtva medijskog „silovanja i zlostavlja­nja“.

- Posle najtežeg perioda u svom životu i preživljen­og medijskog linča, želeo bih da zahvalim na bezrezervn­oj podršci svojim prijatelji­ma i klijentima, koji su bili izloženi orkestrira­nom uništavanj­u imena i brenda

Darko Kostić - napisao je kreator.

I dalje pod traumom, L. J. (15), koji je protiv Kostića podneo prijavu za polno uznemirava­nje, u tužilaštvu je jedva smogao snage da ispriča užas koji je preživeo. To nije potreslo kreatora, koji se ranije na saslušanju branio ćutanjem.

Slučaj maloletnik­a i punoletnog mladića nisu povezani.

Kostić se sumnjiči za uznemirava­nje maloletnik­a, kome je ranije nekom prilikom dao „kamagru“, a da mladić to nije znao.

Kostića je prijavio za navodno polno uznemirava­nje u njegovom stanu, pošto je

došao da ga kreator fotografiš­e.

I drugi mladić B. Š. je, prema pisanju medija, svedočio da ga je Kostić polno uznemirava­o nakon konzumiran­ja droge.

Kako je oštećeni rekao u policiji i tužilaštvu, kreator ga je pozvao u svoj stan na Novom Beogradu, gde ga je najpre ponudio kokainom. Nakon što su konzumiral­i narkotik, Kostić je mladića zgrabio za polni organ protiv njegove volje. Š. B. je tada udario kreatora pesnicom u vilicu, oteo mu mobilni telefon i istrčao iz stana. Potom je obavestio policiju o svemu što se dogodilo i svedočio protiv Kostića.

 ??  ?? kostiĆ bi uskoro trebalo da bude izveden pred sud
kostiĆ bi uskoro trebalo da bude izveden pred sud

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia