Blic

Berlin, poligon za premijere

Veliki sajam potrošačke tehnike tradiciona­lno zauzima najbitnije mesto u IT kalendaru svakog septembra. Evo šta nas sve očekuje od noviteta u Nemačkoj.

- ANA LAĐAREVIĆ

LENOVO VIRTUELNA REALNOST Kao i prošle godine, očekuje se da će Lenovo ponuditi nešto novo iz asortimana virtuelne re realnosti. Iako nema konkretni konkretnih najava, moguće je da će kompanija predstavit­i neki a apdejt Mirage S Solo hedseta. Iz Izvesnije je da će ć premijeru imati i novi premijum p konvertak bilni bi laptop Yoga, Yoga upotpu- njen sa 4K displejom i Lenovo Active Penom.

SAMSUNG OD FRIŽIDERA DO TELEFONA Samsung će i ovoga puta imati jednu od najvećih konferenci­ja u Berlinu, a trebalo bi da tu predstave ceo svoj asortiman, od televizora, pametnih frižidera, monitora pa do, naravno, novog Galaxy Note 9. Najzanimlj­ivije bi trebalo da bude dolazak u Evropu novog pametnog 8K televizora koji ima i veštačku inteligenc­iju.

MOTOROLA O NOVI SMARTFON ARTFON Prošle goodine Motorola la je predstavil­a la Moto X4, teelefon odliččnog dizajna na i sa taman n koliko treba a dobrim specifikac­ijama za model po o ceni od 400 0 evra. To ih je u tom trenutku utku izdvojjilo izdvojilo od konkurenci­je a ovoga puta bi trebalo da vidimo njegovog egovog naslednika. Moguće je da će se pojaviti pod imenom Motorootor­ola One, poput modela a Moto P20 kakav je predstavlj­en en već u Kini. U pitanju je telefon efon sa 5.86-inčnim HD+ displejom. plejom. Takođe, izvesno je da će epredpreds­taviti i pametni sat.

HUAVEJ MOĆNI ČIP Huavej za Berlin sprema jednu minipremij­eru nalik na prošlu godinu. Naime, kineski gigant bi trebalo da predstavi novi čip koji će se već od sredine oktobra naći u njihovom novom telefonu iz Mate linije. U pitanju je Kirin 980, čip koji je 20 odsto brži od svog inače impozantno­g prethodnik­a Kirin 970 i doneće poboljšanj­e efikasnost­i do čak 40 odsto. Trebalo bi da radi na 2.8 GHz.

LG MUZIKA I TV LG je već najavio da će na IFA izaći sa upotpunjen­om LINIJOM L audio proizvoda XBOOM koji pored minikompon­enti i all-in-one proizvoda, sada takođe uključuje portabilne p bluetooth zvučnike XBOOM X Go i pametne zvučnike XBOOM AI ThinQ. Ujedno, LG bi trebalo da predstavi i Micro LED TV od 175 inča što je veće od Samsungovo­g “The Wall” televizora koji ima 146 inča. Prema nekim informacij­ama ovaj TV će biti t tanji od 80 mm.

 ??  ?? sAjAm u nemAčkoj počinje 31. AvgustA
i trAje do 5. septembrA
sAjAm u nemAčkoj počinje 31. AvgustA i trAje do 5. septembrA
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia