Blic

UEFA nagradila Bekamaekam­a

-

Čuveni engleski fudbaler Dejvid Bekam dobitnik je predsednič­ke nagrade UEFA za 2018. godinu, saopštila je Evropska fudbalska federacija.

Prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin istakao je da je Bekam prava ikona jedne generacije, da i posle završetka karijere širom planete humanitarn­im radom na najbolji način promoviše fudbal i da nagrada ide u prave ruke.

Bekam je na veliku scenu stupio u dresu Mančester junajteda, sa kojim je i osvojio Ligu šampiona 1999. godine, a potom je igrao za Real Madrid, Los Anđeles Galaksi, Milan i Pari Sen Žermen.

Tokom karijere postigao je e preko 100 golova, a, imao još više asistenste­ncija, dva puta uta bio je u UEFA FA timu godi- ne, a 1999. godine u izboru za

„ Zl a t nu loptu“bio je drugi, iza Brazilca Rivalda.

Nagrada će mu biti dodeljena u Monte Karlu 30. avgusta.

Košarkaši Srbije u septembru će odigrati prve mečeve druge faze kvalifikac­ija za Mundobaske­t, a Bogdan Bogdanović, jedan od naših najboljih igrača, ne može da dočeka te utakmice.

Izabranici Aleksandra Đorđevića će najpre igrati protiv Izraela i Estonije, dok će svakako derbi druge faze biti dueli protiv Grčke. - Grčka je sve utakmice u prvom krugu kvalifikac­ija rešila u svoju korist, ali očekujemo da ćemo nastupiti u jakom sastavu i ući ćemo u taj duel sa mnogo samopouzda­nja. Radujemo se takvom meču, uvek želite da igrate velike utakmice, a ova će biti jedna od njih - rekao je Bogdanović u intervjuu za sajt FIBA. Košarkaši Srbije su u dosadašnje­m toku kvalifikac­ija igrali u zna znatno oslabljeno­m timu zbog su sukoba FIBA i Evrolige, ali će s se to u septembru promeniti. Mnogi igrači su najavili da će se odazvati pozivu, pa bi reprezenta­ciju na sep septembars­kim mečevim čevima mogli da čine Bog Bogdanović, Bjelica, M Marjanović... - Očekujemo d da se svi pojave, a ali još moramo d da sačekamo jer neki igrači imaju povrede. Bilo kako b bilo, mi hoćemo da budemo jaki koliko je to moguće. Moramo da uradimo sve što treba, pre svega da stignemo do Mundobas sketa kroz kvalifi-

kacije, a onda ćemo misliti o ostalim stvarima. Slede dve važne utakmice protiv Izraela i Estonije i njih moramo da pobedimo - zaključio je bek Sakramenta.

Sa druge strane, Boban Marjanović još ne može da prežali poraz od Nemačke (88:81) u Novom Sadu. Centar Los Anđeles Klipersa tada je bio jedini NBA igrač u postavi “orlova”.

- Bilo mi je prijatno što ponovo igram pred navijačima u Srbiji, ali smo izgubili. Vodili smo sa šest poena i onda niko ne zna šta se dogodilo sa nama. U svakom slučaju, bila je to fantastičn­a utakmica - izjavio je Marjanović.

On još dobro pamti 81:75 za Srbiju, na samo dva minuta pre kraja.

- Nemci su napravili seriju od 13:0. Pokušao sam sebi sto puta da objasnim šta se dogodilo, a ovo je sto prvi put. Stvarno ne znam - dodao je Marjanović.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia