Blic

Jelenić: Srbija želi da organizuje SP 2025.

- Jelena Medić

predsednik­u Srbije Aleksandru Vučiću na pruženoj pomoći u situaciji u kojoj smo se našli. Krećemo od nule i uveren sam da ćemo i klupske probleme koje imamo uspeti da rešimo - rekao je u uvodnoj reči Viktor Jelenić, predsednik VS Srbije.

Dejan Savić se nadovezao, naravno, u šaljivom tonu kako to već ume.

- Zanimljiva je konstataci­ja da krećemo od nule. To je nova situacija u našem vaterpolu jer smo uvek kretali iz minusa. Minus 40, kao u Sibiru. Ovo je ozbiljna stvar i uložen je veliki napor od strane predsednik­a Saveza i predsednik­a Srbije da se ova situacija reši. Vaterpolo je najzad prepoznat kao brend Srbije. Nismo više sport trenutka. Ima tu još obećanja. Moramo da izgradimo infrastruk­turu i to je veliki zalog za budućnost vaterpola i vodenih sportova. Najzad smo došli do momenta da je neko iskazao ogromnu pažnju prema nama i ja se nadam da ćemo to najbolje moguće iskoristit­i. Vaterpolis­ti su večito bili spremni da plivaju kroz probleme i pitanje je kako ćemo sada da plivamo bez problema - iskren je kao i uvek selektor Savić.

Nemanja Marijan, generalni sekretar VS Srbije, otkrio je da Srbija želi domaćinstv­o Svetskog prvenstva u vodenim sportovima 2025.

- Pojavila se ideja u vezi sa organizaci­jom Svetskog prvenstva u vodenim sportovima 2025. Trenutno radimo na biznis planu i projektu takvog takmičenja. To je najveće takmičenje posle Olimpijski­h igara, jer ima čak pet olimpijski­h sportova. Na ostvarenju te želje radićemo u narednom periodu. Pored toga, želeo bih da vas pozovem da podržite devojčice na Svetskom prvenstvu koje se od 27. avgusta do 2. septembra održava na bazenu „Milan Gale Muškatirov­ić“. Tako održavamo kontinuite­t organizova­nja velikih takmičenja - dodao je Marijan.

Jelenić je zaključio rečima:

- Trenutno su nam klubovi u problemu i najveći naš zadatak je da pokušamo da ih rešimo. Partizan, Crvenu zvezdu, sve klubove po Srbiji da dignemo, da rešimo probleme. Da možemo da budemo kompetitiv­ni sa evropskim klubovima. Naši vrhunski igrači će polako da odlaze iz reprezenta­cije i mi treba da uvodimo nove mlade igrače, a oni stasavaju u klubovima. U reprezenta­ciji postaju igrači. A baza našeg sporta su klubovi. To je najveća stvar koju moramo da uradimo za naš sport.

 ??  ?? vaterpolo u srbiji na čvrstim nogama: marijan, jelenić i savić
vaterpolo u srbiji na čvrstim nogama: marijan, jelenić i savić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia