Blic

Njujork dočekao Novaka

Stručnjaci se slažu da je naš teniser favorit, ispred Nadala i Federera, i da bi trebalo da osvoji treću titulu na US Openu, odnosno ukupno 14. grend slem trofej u karijeri.

- Aleksandar pijevac

Za Novaka Đokovića se poslednja dva meseca sve odvijalo kao na brzoj traci. Na četiri turnira, počev od trave na Kvinsu, odigrao je tri finala i osvojio je dve titule. Povratak šampiona kulminirao je u Sinsinatij­u, ali za Novaka nema predaha. Odmah po osvajanja „zlatnog mastersa“, napustio je Ohajo i doputovao u Njujork, gde se pravo sa aerodroma pojavio na dobrotvorn­oj večeri.

Đoković je bio vidno raspoložen, a kako i ne bi kada mu je pošlo za rukom nešto što pre njega niko nije uradio. Ipak, poznavajuć­i Novaka, on se neće zaustaviti na jednoj stranici teniske istorije, već se spreman da napadne US Open, koji počinje u ponedeljak.

Naš teniser je dva puta osvojio grend slem u Njujorku, a igrao je i još pet finala u kojima je gubio od Nadala (2010. i 2013), Federera (2007), Mareja (2012) i Vavrinke (2016). Danas je, međutim, u boljoj poziciji od sve četvorice - Nadala je pobedio u polufinalu Vimbldona, Federera dvaput zaredom, dok su Vavrinka i Marej daleko od prave forme nakon povreda.

Naravno, sve to nije garancija da će se Novak prošetati Njujorkom jer ne bi trebalo ni da zaboravimo na Del Potra, Zvereva, Tima, Andersona, Či- lića, Dimitrova, pa i Cicipasa.

- Mislim da je US Open ključni turnir za Novaka. Ako ga bude osvojio, imaće 14 grend slem titula. Verujem da bi i 2019. mogao da nastavi niz sa još dva pehara i tako bi se svrstao među igrače za koje možemo da kažemo da su bili najbolji na svetu. Retko ko je verovao da će se Đoković vratiti posle teške povrede i svega što je preživeo u poslednjih 12 meseci. Naravno, on je samo

 ??  ?? k. nirend ujorao nala ederera
M j V slikao novakse na fanovima sa rnoj dobrotvo večeri Mi li d j O
k. nirend ujorao nala ederera M j V slikao novakse na fanovima sa rnoj dobrotvo večeri Mi li d j O

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia