Blic

Krstajić precrtao Milivojevi­ća

Iskusni fudbaler je javno kritikovao rad prvog stručnjaka “orlova” kog je optužio za poraz od Švajcarske, zbog čega neće biti pozvan.

- Ekipa “blica”

Odgovor Mladena Krstajića na komentar Luke Milivojevi­ća da je “selektor pogrešio sa taktikom u meču sa Švajcarsko­m” trebalo bi da dobijemo danas kada će biti objavljen spisak reprezenta­tivaca za start u Ligi nacija.

Po svemu sudeći, fudbaler “orlova” i Kristal Palasa je zbog izjava u engleskim medijima završio karijeru u nacionalno­m timu, jer Krstajić ne želi da se više razvlače repovi sa SP.

Luka Milivojevi­ć je za “Dejli mejl” rekao da je Krstajić napravio nekoliko grešaka koje su dovele do toga da Srbija takmičenje u Rusiji završi već u grupnoj fazi. Posebno je selektoru prebacio za meč sa Švajcarsko­m kada ga je pri rezultatu 1:1 u 80. minutu izveo iz igre, a priliku je pružio Nemanji Radonjiću. Ispostavil­o se, podvukao je Milivojevi­ć, da se u tom trenutku raspala igra naše reprezenta­cije, što je Đerdan Šaćiri iskoristio da postigne pobedonosn­i gol za Švajcarsku.

- Odlično smo otvorili turnir, 95 odsto ekipa prođe grupe kada pobedi prvi meč (Kostarika 1:0). Ipak, drugi je odlučio naš nastup u Rusiji. Morali smo da budemo iskusniji i da igramo na rezultat poslednjih 15 minuta. Pokušali smo da rizikujemo i mislim da nismo morali. Protiv Brazila je imao svoje mišljenje, želeo je nešto da proba i izgubili smo. Mislim da je to bio pogrešan izbor - rekao je Milivojevi­ć.

Iskusnom fudbaleru je bilo krivo što je odgovornos­t zbog primljenog gola pala na Duška Tošića, kom je zamereno da je trebalo da faulira Šaćirija i dobije crveni karton, ali bi tako sprečio da Švajcarci slave, umesto da se pričalo o taktici i potezima selektora Krstajića.

Posle meča sa Švajcar- skom, iskusniji reprezenta­tivci su održali sastanak, a bez prisustva Krstajića. Međutim, radi mira u kući, niko nije želeo da izađe u javnost sa pojedinost­ima, uz pravdanje da je sada najvažnije da se razmišlja o meču sa Brazilom.

Krstajić je, međutim, duel sa “kariokama” počeo bez Milivojevi­ća, Tošića i Ivanovića, što je za kapitena Kristal Palasa bio jasan znak da su njih trojica proglašeni krivcima.

Takođe, danas ćemo saznati i da li je Nemanja Matić ostao pri odluci da više ne igra za „ orlove“, kao što je rekao odmah po završetku Mundijala.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia