Blic

Kupili 24 hektara za N. N. investitor­a

- P. V.

Skoro 235 miliona dinara Valjevo košta 24 hektara livada, trenutno bez puta, struje i vode, gde bi trebalo da neimenovan­i nemački investitor gradi fabriku.

Odluku o kupovini zemljišta za potrebe nove industrijs­ke zone doneli su odbornici Skupštine Valjeva. Grad je najpre za 195 miliona dinara kupio nešto manje od 20 hektara zemlje u Popučkama od biznismena Vidoja Vujića. Ispostavil­o se, međutim, da se to zemljište sastoji iz više međusobno povezanih parcela, ali da se između njih nalazi i nekoliko privatnih. Kako bi se dobilo zemljište u komadu za novog investitor­a kojeg, kako tvrde gradske vlasti, „šalje država“, dokupljena su još četiri hektara za 39,3 miliona dinara.

Investitor kome će biti ponuđena 24 hektara još je misterioza­n jer je gradonačel­nik Slobodan Gvozdenovi­ć (SNS) obelodanio samo da je reč o „državnom projektu“i o kompaniji koja otvoriti više stotina radnih mesta.

Planirano je dodatnih 50 miliona dinara za opremanje zone infrastruk­turom.

Odbornici opozicione DS podržali su kupovinu parcela, ali smatraju da je vlast izgubila dosta vremena.

- Nije trebalo da čekamo zahtev Vlade. Izgubili smo godinu dana i izgubićemo još dok opremimo zonu kaže odbornik DS Duško Rakić.

S druge strane, gradonačel­nik Gvozdenovi­ć tvrdi da kada postoji investitor koga šalje država sve može da bude urađeno brzo.

- Opremanje privredne zone, uključujuć­i priključke i dozvole, možemo uraditi za nekoliko nedelja - poručuje on.

 ??  ?? sVe ćemo uraditi brzo: slobodan gVozdenoVi­ć
sVe ćemo uraditi brzo: slobodan gVozdenoVi­ć

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia