Blic

Gledamo kako nam se stanovi ponovo ruše

Stanovi u Dositejevo­j 11 u Novom Sadu, koji su porušeni nemarnim izvođenjem radova investitor­a na parceli pored, opet su krenuli da se urušavaju.

- Aleksandar latas

Deo podova kuće juče se obrušio u rupu duboku tri metra, koju je investitor “Astra plan” iskopao na placu pored za temelje nove zgrade.

Tako je u provaliji završio i plakar iz jednog stana, a samo je pitanje trenutka kada će na istom mestu da završi i krevet. Odnosno, kako kažu stanari, pitanje je trenutka kada će sve da se uruši i završi u rupi.

No oni su i dalje u dvorištu i čekaju da im neko pomogne.

- Urušavaju se zidovi i podovi, rizik se povećava, ali to više nikog nije briga. Ovde bi trebalo dekretom da se zabrani ulazak u dvorište, ali juče nam je građevinsk­a inspekcija usmeno saopštila U provaliji je završio i plakar iz jednog stana, a samo je pitanje trenutka kada će na istom mestu da završi i krevet. da je desna strana kuće bezbedna za život. Ali ako se sve obruši, a pitanje je izgleda sata, ne znam kako će to da izgleda i da li će išta da ostane čitavo - izjavio je Dragan Mitrović, predsednik skupštine stanara ove kuće.

Kako dodaje i pored svih obećanja još se niko nije pobrinuo za njihov smeštaj. Imaju samo informacij­u da treba da im pomogne Centar za socijalni rad i njihov poziv su juče očekivali. Dok ih neko konačno ne zbrine u nove domove, sede u dvorištu i gledaju kako im se obrušavaju stanovi.

Stanari, čiji stanovi su teško oštećeni kada je bager na susednoj parceli počeo da kopa na gradilištu stambene zgrade, za šta investitor nije imao dozvole, danas bi ponovo trebalo da se sastanu sa gradonačel­nikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Vučević je na prethodnom sastanku kazao da smatra da investitor „Astra plan“nema novac da finansijsk­i izdrži bilo kakav novi projekat kojim bi stanarima srušene kuće bili obezbeđeni novi stanovi.

Vučević je tada kazao kako gradske vlasti budno prate situaciju, te da će grad da izvrši pritisak na investitor­a da otkloni štetu i pomogne građanima. On je dodao kako informacij­u da je ovaj slučaj predat tužilaštvu i da se nada da će biti ispitana odgovornos­t onih koji su napravili problem.

Ipak, stanari kažu kako ne očekuju da će se na tom sastanku desiti bilo šta novo jer iz gradske vlasti kažu da nemaju puno mehanizama da im pomognu.

 ??  ?? ono što su sticali ceo žiVot, ostalo u rušeVinama
ono što su sticali ceo žiVot, ostalo u rušeVinama
 ??  ?? mnogi su se Vratili u stanoVe jer nemaju gde, a sVe se i dalje ruši
mnogi su se Vratili u stanoVe jer nemaju gde, a sVe se i dalje ruši
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia