Blic

TEŠKO JE IZABRATI NAJBOLJEG KOMIČARA

- A. Čanović

Proslavlje­ni producent Nedeljko Bajić biće jedan od članova žirija koji će krajem avgusta, drugu godinu zaredom dodeliti nagradu koja nosi ime po preminulom glumcu.

Nedeljko Bajić za “Blic” otkriva kakva su bila pravila ove godine, ali i kako su birali kandidate.

- Nakon Nikole Koja, koji je zasluženo prošle godine bio prvi laureat nagrade „Milorad Mandić Manda“za najbolje ostvarenu komičnu ulogu Kolje u filmu “Stado”, ove godine opet specijalni žiri odlučuje. Kriterijum­i su vrlo jasni: svečanu povelju „Milorad Mandić Manda“i finansijsk­u nagradu od 100.000 dinara poneće glumac koji je ostvario najbolju komičnu ulogu u celokupnoj srpskoj filmskoj produkciji u proteklih godinu dana kaže Nedeljko i dodaje:

- Žiriju ove godine otežava donošenje odluke činjenica da naš filmski repertoar ne obiluje komedijama u poslednjih godinu dana. Stoga je i proces teži... Ipak, neka ime dobitnika ostane u tajnosti do poslednje večeri festivala, 31. avgusta, kada će nagrade biti svečano dodeljene na Niškoj tvrđavi. Ko god da bude ovogodišnj­i dobitnik, siguran sam da će biti ponosan i radostan što je nagrada koja nosi ime velikog Mande došla upravo u njegove ruke - dodaje Bajić.

Ova nagrada uspostavlj­ena je na inicijativ­u Radoša Bajića, njegove producents­ke kuće “Kontrast studio”, Mandine porodice i “Blica”, a Nedeljka smo pitali kolika je radost što na ovaj način Manda i dalje živi.

- Značaj nagrade je veliki, i to na više nivoa, što je kompanija „Blic“odmah prepoznala. Prvo i osnovno, odakle je sve i počelo, jeste zapravo sama ideja da se trajno sačuva snažno sećanje na velikog glumca i divnog čoveka čije ime nagrada nosi. Drugo je želja da se makar delimično odužimo dragom Mandi za sve prelepe trenutke koje nam je darivao i za sjajne uloge koje je odigrao. I kao posledica svega je težnja da se upravo ovom prestižnom nagradom pospeši očuvanje i razvoj srpske glumačke komediogra­fije - završava Nedeljko.

 ??  ?? jeDan oD članova žirija: neDeljko bajiĆ nagraDa „miloraD manDiĆ manDa“je uSpoStavlj­ena na inicijativ­u raDoša bajiĆa, njegove proDucentS­ke kuĆe “kontraSt StuDio”, manDine poroDice i “blica”
jeDan oD članova žirija: neDeljko bajiĆ nagraDa „miloraD manDiĆ manDa“je uSpoStavlj­ena na inicijativ­u raDoša bajiĆa, njegove proDucentS­ke kuĆe “kontraSt StuDio”, manDine poroDice i “blica”

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia