Blic

Krstajić se odrekao Ivanovića i Stojkovića

Među „orlovima“nema ni Tošića ni Milivojevi­ća, dok su Jović i Grujić vraćeni u mladu reprezenta­ciju. Debituje Saša Lukić iz Torina, vratio se Nenad Krstičić.

- veljko IVANOVIĆ

Selektor fudbalske reprezenta­cije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za prve dve utakmice novog takmičenja, Lige nacija, a na listi pozvanih nema nekih fudbalera koji su dosad bili standardni prvotimci, što je i bilo očekivano, s obzirom na inforamcij­e koje su se pojavljiva­le u medijima prethodne sedmice.

Poziv selektora nisu dobili golman Vladimir Stojković, zatim bivši kapiten Branislav Ivanović, defanzivac Duško Tošić, ali i Luka Milivojevi­ć, koji je početkom ove sedmice kritikovao mundijalsk­i rad selektora. Osim Stojkovića, koji je navodno izostavlje­n zbog pružanja šanse mlađim snagama, sve su prilike da su reprezenta­tivnu karijeru okončali Ivanović, Tošić, pa i Milivojevi­ć.

I pored kuloarskih priča, ali i najava samog Nemanje Matića posle Svetskog prvenstva da neće više igrati za nacionalni tim ukoliko ne bude mogao da pruži maksimu, as Mančester junajteda našao se na spisku.

Poziv nije dobio ni Matija Nastasić, koji je šampionat planete propustio zbog povrede. Bez poziva je ostao Marko Grujić, kao i mladi napadač Luka Jović, koji se našao na Mundijalu, ali to je učinjeno u dogovoru sa selektorom mlade reprezenta­cije Srbije Goranom Đorovićem,

koji će ovu dvojicu uvrstiti u ekipu “orlića” za kvalifikac­ione duele za odlazak

na Evropsko prvenstvo sa Rusijom i Makedonijo­m.

Na Krstajićev­om spisku su se, uz debitanta Sašu Lukića, našli i povratnici Jagoš Vuković, Nemanja Maksimović i Mijat Gaćinović, koji je propustio Mundijal i pored dobrih partija u kvalifikac­ijama. Interesant­no, i vezista Crvene zvezde, Nenad Krstičić, dobio je poziv Mladena Krstajića.

Bilo kako bilo, ovaj spisak, u odnosu na onaj mundijalsk­i izgleda prilično šaren. I, čini se, on se ubuduće neće osetno menjati. Dakle, među ovim momcima treba tražiti one koji će se boriti za odlazak na naredno evropsko prvenstvo, koje je prioritet, kako bi se na pravi način zaokružio ciklus posle igranja na Mundijalu.

Da bi se do toga došlo, naša reprezenta­cija će igrati novo takmičenje, Ligu nacija, koja počinje duelom protiv Litvanije 7. septembra u Kaunusu, a potom se igra sa Rumunijom tri dana kasnije na stadionu Partizana. U grupi je još i Crna Gora.

Pobednik svake od četiri grupe obezbediće dve stvari - prolazak u viši rang nadmetanja, Ligu B, ali i ulazak u plej-of Lige C. U tom plejofu četiri reprezenta­cije će igrati polufinale, pobednici i finale, a šampion Lige C ujedno postaje i selekcija koja se kvalifikuj­e na predstojeć­i šampionat Evrope.

Najslabija reprezenta­cija iz svake od četiri grupe, kao i najlošiji trećeplasi­rani nacionalni tim, ispadaju u niži rang - Ligu D.

KRSTAJIĆ NIJE ŽELEO DA KOMENTARIŠ­E SPISAK ZA LIGU NACIJA VEĆ JE SAMO MEDIJIMA DOSTAVIO IMENA

 ??  ?? stojkoviĆ je posle sp rekao da ne želi u reprezenta­tivnu penziju, ali su za ligu nacija prednost dobili mlaĐi golmani
stojkoviĆ je posle sp rekao da ne želi u reprezenta­tivnu penziju, ali su za ligu nacija prednost dobili mlaĐi golmani
 ??  ?? branislav ivanoviĆ je posle kapitenske trake ostao i bez mesta meĐu „orlovima“za meČeve sa litvanijom i rumunijom
branislav ivanoviĆ je posle kapitenske trake ostao i bez mesta meĐu „orlovima“za meČeve sa litvanijom i rumunijom
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia