Blic

Bešiktaš u Beograd doputovao bez povređenih Babela i Lensa

Iskusni trener Senol Guneš, ipak, ima dovoljno kvalitetni­h fudbalera da večeras u Humskoj izvede snažnu postavu.

-

Utisak je da se u Bešiktašu više opterećeni prelaznim rokom, nego gostovanje­m Partizanu. Klub iz Istanbula očekuje da svakog trenutka dogovori transfer golmana Lorisa Karijusa iz Istanbula, ali to je samo jedno “polje” na kojem se Turci bore.

Na spisku trenera Senola Guneša je i japanski reprezenta­tivac iz redova Borusije iz Dortmunda Šinđi Kagava, međutim problem je plata. Kagava traži četiri miliona evra godišnje, dok je Bešiktaš da se suma prepolovi. Rezervne opcije su veteran Štutgarta, 33-godišnji Mario Gomez i samo 12 meseci mlađi Francuz Andre Pjer Žinjak koji kao da je nestao sa lica planete od kada je 2015. iz Marseja prešao u meksički Tigres. Takođe, pominje sa da bi na pozajmicu iz Mančester sitija trebalo da stigne Džulijan Delf.

Ipak, pre kupovine, Bešiktaš mora da se reši svog “tereta”. Alvaro Negredo, koji je klub uveo u plej-of a koji zbog kartona ne može da igra sa Partizanom, ostao je bez transera u Monako.

Nova destinacij­a za opasnog Španca trebalo bi da bude Al Ahli, ali još ništa nije dogovoreno. Problem je i što niko ne želi da kupi Brazilca Vagnera Lova koji zarađuje veliki novac, a pri tome ne igra. Za Lova se raspituje ekipa

Gocepea, ali i to je na dugačkom štapu. Zato i ne čudi da je Partizan pao u drugi plan, što i nije toliko loše za crno-bele. Trener Guneš je rekao da “Beograđani igraju bolje, organizova­nije i kvalitetni­je od kada je stigao novi

trener Mirković, ali da je Bešiktaš favorit za prolaz”. Međutim, manje-više to je sve što se iz Istanbula čuje o meču u Humskoj.

Što se startne postave tiče, Guneš će ostati veran taktici 4-2-3-1. Ispred golmana i kapitena Zengina igraće levo Adrijano, desno Gonul, dok će tandem centarhalf­ova činiti Pepe i Vida. Arslan i Medel su srednjaci, odmah iza Ozjakupa koji je i najbolji fudbaler i organizato­r igre Bešikšaša. Jedini problem je leva strana napada jer je Guneš u poslednjem trenutku ostao bez povređenog Rajana Babela koji je ostao u Istanbulu, kao i Džermejn Lens koji se požalio doktorima.

Babela bi trebalo da odmeni defanzivno orijentisa­ni Ujsal, desno će igrati Kvarežma, a ispred golmana Stojkovića je usamljeni Kanađanin Larin.

Guneš za svaku poziciju ima po dvojicu podjednako kvalitetni­h i iskusnih fudbalera, tako da je moguće da promeša sastav pred početak meča sa Partizanom.

TURSKI KLUB JE VIŠE OPTEREĆEN KUPOVINOM POJAČANJA NEGO UTAKMICOM SA PARTIZANOM

 ??  ?? tandem centarhalf­ova
bešiktaša su hrvat vida i iskusni portugalac pepe
tandem centarhalf­ova bešiktaša su hrvat vida i iskusni portugalac pepe

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia