Blic

Saletova NBA Srbija, Jokić i Teo na spisku

- A.Pijevac

bogdanović i jokić

Naš najskuplji košarkaš je u konkurenci­ji za mečeve sa Grčkom i Estonijom. Okupljanje „orlova“je 2. septembra u Beogradu.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević odlučio je da sa najjačim timom uđe u četvrti „prozor“kvalifikac­ija za SP u Kini 2019, a najzvučnij­e pojačanje “orlova” je povratnik u nacionalni tim Nikola Jokić.

Centar Denvera, koji je nedavno potpisao petogodišn­ji ugovor vredan 146,5 miliona dolara, tako bi trebalo da ponovo zaigra u reprezenta­ciji, prvi put još od Olimpijade u Riju 2016. Naravno, još se ne zna da li će Jokić pozitivno odgovoriti na poziv, ali svi se nadamo da ćemo ga gledati u mečevim sa Grčkom i Estonijom.

Uz Nikolu, na spisku su i svi ostali Srbij koji igraju u NBA ligi. Đorđević je uputio pozivnice i našim tandemima iz Sakramenta, Bogdanović­u i Bjelici, kao i iz LA Klipersa, Tedosiću i Marjanović­u.

Bjelica, Bogdanović i Marjanović su rekli da će igrati u kvalifikac­ijama, a čeka se i odgovor kapitena Teodosića koji je na kraju sezone imao problem sa povredom.

Od standardni­h reprezenta­tivaca, na spisku nema Stefana Markovića i Vladimira Štimca koji su se oprostili i nedovoljno oporavljen­og Milana Mačvana,

NA SPISKU SELEKTORA NEMA MAčVANA KOJI SE TEK OPORAVIO, KAO NI LAZIćA I GUDURIćA

koji se tek vraća posle teške povrede kolena, ali ni kapitena Crvene zvezde Branka Lazića i beka Fenerbahče­a Marka Gudurića. Naš nacionalni tim će se okupiti 2. septembra u Beogradu i početi pripreme za utakmicu sa Grčkom 13. septembra, kao i tri dana kasnije sa Estonijom u Beogradu.

Na spisku su: Bogdanović i Bjelica (Sakramento), Teodosić i Marjanović (LA Klipers), Jokić (Denver), Nedović (Armani), Milosavlje­vić (Unikaha), Kalinić (Fenerbahče), Jović i Lučić (Bajern), Jelovac (Bamberg), Kuzmić (Real), Birčević (Banvit), Simonović (Zenit), Raduljica (Đangsu), Milutinov (Olimpijako­s), Micić (Efes), Peno (Alba), Avramović (Vareze), Todorović (Mursija), Jovanović (Trento), Dobrić i Radanov (C. zvezda) i Gagić (Partizan).

 ??  ?? očekuje se da će igrati u kvalifikac­ijama
očekuje se da će igrati u kvalifikac­ijama

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia