Blic

Gol će biti do

„žalićemo i za dve stopostotn­e prilike koje smo imali u drugom poluvremen­u“, kaže fudbaler Crvene zvezde i najbolji igrač prvog meča plej-ofa Lige šampiona.

- Veljko ivanović

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su na “Marakani” bez golova protiv Salcburga u prvom meču četvrtog kola kvalifikac­ija za Ligu šampiona, pa sa aktivnim rezultatom čekaju revanš (sreda, 21 sat). Ako se nekada može reći da je nula dobra, onda je to svakako sada.

U atmosferi koja je više bila kamerna nego fudbalska, izabranici Vladana Milojevića nisu odigrali na oko lepu utakmicu, ali su i u takvoj predstavi bili bolji rival. Tačno je i da Austrijanc­i nisu ozbiljnije pripretili Milanu Borjanu. Ali, ne zavaravajm­o se, Salcburg je ozbiljna ekipa!

Sve to potvrđuju i reči Zvezdinog Hrabrog srca Branka Jovičića, najboljeg pojedinca duela sa šampionom Austrije.

- Svi kojima je Crvena zvezda u srcu, godinama su čekali ovaj momenat i ovakav dvomeč. Duel za Ligu šampiona. Smatram da smo se protiv Salcburga fudbalskoj javnosti predstavil­i u lepom svetlu. Žalićemo i za dve stopostotn­e prilike koje smo imali u drugom poluvremen­u - kaže Jovičić za “Blic”.

Crveno-beli će otputovati u Austriju noseći u džepu nulu, ali ona i te kako može da bude zlatna ako se poklope kockice. Zvezdini brzi krilni fudbaleri vrebaće svaku grešku protivnika.

- Idemo dalje, imamo aktivan rezultat. U Salcburgu će odlučiti bolja igra, koncentrac­ija, voljni momenat, ali i sreća. Znali smo i pre duela u Beogradu da će odlučiti revanš. Austrijska ekipa je mlada, uigrana i praktično nema limita. Samaseku, Junuzović i Hajdara pokazali su zavidan kvalitet u veznom redu. Bez obzira na to, i mi imamo adute. Tamo moramo da igramo hrabro i, ako bog da, postignemo pogodak, što bi nam olakšalo prolaz u grupnu fazu Lige šampiona.

Crvena zvezda u sefu ima grupnu fazu Lige Evrope, druge godine zaredom, ali ovakva šansa protiv favorizova­nog rivala za ulazak u elitu ne pruža se često, štaviše. A mogu crveno-beli da obore na pleća protivnika, to se videlo na “Marakani”.

- Mi smo pokazali i prošle godine u Ligi Evrope da možemo da se nosimo s izuzetno jakim ekipama. Naše najveće pojačanje je, zapravo, činjenica da je kostur tog tima ostao na okupu. U drugoj smo godini rada sa trenerom Vladanom Milojeviće­m i uigraniji smo nego lane. Dakle, to je još jedan plus. Javnost je, doduše, više davala šansi Salcburgu, ali to nas nije poremetilo. Verujemo u sopstvene kvalitete i nosićemo se sa svim iskušenjim­a.

U stremljenj­u ka istorijsko­m uspehu, plasmanu u Ligu šampiona, umnogome će Zvezdi pomoći sve bolje partije Jovičića, koji je u Beogradu šefovao na sredini terena i Salcburgu prekinuo veliki broj akcija, oduzeo bezbroj lopti.

- Kod mene ne postoji razlika da li igram prijateljs­ku, superligaš­ku ili evropsku utakmicu. Na svakom meču se trudim da izgaram, jednostavn­o ne umem drugačije. Drago mi je što ste to primetili. Ali, sa druge strane, čitava ekipa je zaslužna za to. Ovaj tim je pokazao da je kadar za velika dela - zaključio je Jovičić.

Ostaje da se vidi da li će ova generacija Crvene zvezde ispisati stranice istorije u Mocartovom gradu. Pokazali su u nekoliko navrata u poslednje dve godine crvenobeli da mogu i nemoguće, pa neka to pokažu i, što bi pevao Bajaga, sa druge strane jastuka - u revanšu na zapadu Austrije.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia