Blic

Mrkela: Pokušaćemo sve da Savića osposobimo za revanš

-

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela bio je zadovoljan remijem (0:0) koji je ekipa izborila protiv Salcburga u okviru prvog meča četvrtog kola kvalifikac­ija za Ligu šampiona.

- Svaki rezultat u kojem ne primate gol na svom terenu je dobar. Znali smo i pre utakmice da će se sve rešavati u Austriji, ovo je samo prvo poluvreme. Trener Vladan Milojević dobro je analizirao protivnika i nije mu dozvolio da pokaže kvalitete. S druge strane, mi smo stvorili dve, tri dobre prilike za gol. Verujem da imamo dobre izglede da prođemo u Salcburgu ističe Mrkela.

Rezultat je, čini se, odgovarao i jednom i drugom timu.

- I oni su utakmici prišli sa dosta respekta. Ovakve mečevi se ne igraju, već pobeđuju jer je ulog veliki Liga šampiona. Protiv organizova­nih ekipa koje imaju određene filozofije i mehanizme u igri, uvek je teško igrati i treba se dobro pripremiti. Ova utakmica je slična onoj protiv moskovskog CSKA u Ligi Evrope. To su ekipe koje imaju dobre, kvalitetne fudbalere i znaju šta hoće. Zato je ključ da budemo maksimalno spremni i koncentris­ani jer nas u revanšu očekuje otvorena utakmica. Sportski direktor Zvezde se osvrnuo i na povredu Vujadina Savića, koji je morao da bude zamenjen na poluvremen­u.

- On ima problem sa trbušnim zidom. Najverovat­nije ćemo danas znati nešto detaljnije, ali se nadam da će kapiten biti spreman za revanš - rekao je Mrkela. Pod znakom pitanje je i Holanđanin Lorenco Ebisilio koji nije bio u kombinacij­i sa prvi meč sa Salcburgom. Srećom, Ebisilio nije teže povređen i već je počeo da trenira, ali odvojeno od ekipe. Pretpostav­lja se i da će on biti spreman za meč u Austriji, makar da odigra 45-50 minuta ako bude potrebe.

Mislim da Zvezda ima realne šanse da prođe u grupu, kaže Mrkela

 ??  ?? savić ima problema sa povredom trbušnog mišića
savić ima problema sa povredom trbušnog mišića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia