Blic

Novak je otac i suprug, normalno je da tenis trpi

Ne možete da očekujte da jedan čovek bude dobar u tri stvari, rekao je legendarni Šveđanin, koji je često znao da oplete po našem najboljem sportisti svih vremena.

- Aleksandar pijevac

braku od 2014. i imaju

“Novak nije samo teniser, nego i otac i suprug, i ne možete da očekujete da jedan čovek bude dobar u tri stvari”, prokomenta­risao je Mats Vilander šanse Đokovića da osvoji US Open, koji startuje u ponedeljak. Šveđanin je često kritikovao Novaka, međutim ovaj put smatra da je naš teniser, zajedno sa Rafom Nadalom, jedini pravi favorit u Njujorku.

- Vidite, kada je u pravoj formi, Đoković u jednoj sezoni može da uzme tri grend slem titule, kao što je to uradio 2011. i 2015/16. Sada se vratio i najbliže je što može da bude formi iz svog najuspešni­jeg perioda. Pre tri-četiri godine svi su govorili da će srušiti Federerov rekord i da će postati najtrofejn­iji teniser svih vremena. Pobeđivao je sve redom, na svim podlogama... To čak nije uspelo ni Rodžeru u periodu kada je bio neprikosno­ven. Kada Novak pobeđuje, on to radi s lakoćom, veoma efikasno, samouveren­o... Pogađa sve, vinere, voleje, asove... Ako ga pritisnete, onda je još snažniji i u takvim trenucima izgleda nepobedivo - rekao je Mats Vilander, koji će i ovaj put komentaris­ati sve što se dešava na US Openu na TV “Eurosport”. Međutim, sedmostruk­i osvajač grend slem titula kaže da Novak u životu ima i druge podjednako važne stvari, ne samo tenis.

- Siguran sam da se sada mnogo više fokusira na neke druge stvari nego što je to bio slučaj na početku karijere. On je teniser, otac i suprug. Ne možete da očekujete da se vrati kući i da deci polomi igračke. Prirodno je da tenis trpi u ovakvoj situaciji. Kada je imao 18 ili 19 godina, naučio je da bude neko drugi na terenu, da potiskuje emocije, da se kontroliše... Međutim, sada se vratio i želi da igra tenis. Od sportiste koji želi da dominira planetom očekujete savršen tenis, a ne savršeno ponašanje. Mrzim savršeno ponašanje. Zato Novaka vidim kao favorita, ali ne želim da potcenim Nadala. Rafa je osvojio Toronto, a onda je mudro izabrao da se odmori umesto da igra Sinsinati. Rodžer je Rodžer i sve je moguće, dok mislim da Aleksandar Zverev nema kapacitet da uradi nešto više u Njujorku. Kao iznenađenj­a izdvojio bih Cicipasa i Šapovalova, koji mogu i do polufinala - dodao je Vilander.

Što se Novaka tiče, on provodi mirne dane u Njujorku pripremaju­ći se da osvoji treći US Open.

- Osećam se dobro, motivisan sam i očekujem dobar tenis. Prošle godine sam propustio US Open zbog povrede, a svi znaju koliko volim da igram ovde. Mislim da sam spreman - kratko je rekao Đoković, koji će biti šesti nosilac na poslednjem grend slem turniru u sezoni.

KADA NOVAK POBEđUJE, ON TO RADI S LAKOćOM, VEOMA EFIKASNO I SAMOUVEREN­O, DODAO JE VILANDER

 ??  ?? novak i jelena su u
sina stefana i ćerku taru
novak i jelena su u sina stefana i ćerku taru

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia