Blic

Meriću svaku reč na Kosovu

- I. M. Jasnić

čitaću i vodiću računa o svakoj izgovoreno­j reči jer od toga zavisi i budućnost Srba na Kosovu, izjavio je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom posete Kosovu i Metohiji planirane za septembar.

- Ja ću da predložim ono što mogu, za budućnost svoju i svoje dece. Video sam da je glavna krilatica mojih protivnika „mi ćemo da budemo protiv jer smo tako protiv Vučića“- rekao je Aleksandar Vučić, govoreći o rešenju za kosovski problem.

Na pitanje „da li će to biti Vučićev Gazimestan“, kako je „Blic“ranije pisao, predsednik Srbije kaže da „ne zna šta će biti, ali da se radi o možda najvažnije­m govoru u njegovom životu.“

- Moj motiv je šta će biti rezultat u budućnosti, a ne koliko aplauza ću u tom trenutku dobiti. Postoji mnogo predloga o tome šta ćemo sve obići. Imam pozive i hteo bih da obiđem milion mesta, ali to nije moguće rekao je Vučić, istakavši da će voditi računa o svakoj izgovoreno­j reči „jer će se po svakoj reči meriti budućnost naše zemlje za pet i 100 godina“.

On je podsetio da su kritičari najpre govorili da nešto sam želi da reši, da potpiše bez građana, a kada je rekao da neće sam jer se radi o pitanju naše budućnosti koje mora na referendum, od njih stižu nove kritike.

Najavio je da će na Kosovo ući već 8. septembra posle podne i da će tamo provesti 24 sata.

- Posebnu pažnju dali smo centralnom obraćanju, a odlučiće se gde ću ga držati, u Kosovskoj Mitrovici ili u Zubinom Potoku - objasnio je predsednik Srbije i time potvrdio pisanje “Blica”.

Što se sadržaja govora tiče, to će, kako je podvukao, biti za njega jedan do najvažniji­h govora u njegom životu koji je imao i koji će imati.

- Šta god da predložim, glavna krilatica protivnika je da će biti protiv, makar i protiv svoje zemlje - objasnio je on.

Rekao je da mu je mirna i čista savest i da je i crkvenim velikodost­ojnicima rekao šta misli, kakvo je pravo stanje na KiM, šta možemo, a šta ne.

- Moj stav je realan, ozbiljan i odgovoran. Kakvi će biti stavovi drugih, videćemo - poručio je predsednik Srbije.

Na pitanje o pričama da ćemo dobiti sever KiM, poručio je da nam niko ništa i ne nudi, ali da jeste čudno da se neki raduju da se unapred odričemo i raduju se tome da ne dobijemo ništa na KiM.

- Ranije nismo mogli ni o čemu da razgovaram­o, a onda je neko to uspeo velikim

Ne znam hoće li to biti moj Gazimestan, ali se svakako radi o možda najvažnije­m govoru u mom životu: Aleksandar Vučić

radom i trudom u pet godina da vrati na sto i da možemo da radimo na tome da svakako dobijemo više nego juče i kada je u pitanju pravo za Srbe, a da Srbija dobije nešto i u resursima i energetici - naglasio je predsednik Vučić.

Onima koji pričaju da će nešto obezbediti i dobiti ali za pet, deset, 50 godina, šef države je poručio da su neozbiljni.

- Znamo da je Kosovo nezavisno, ali mi ćemo da govorimo sve protiv toga, pa ćemo da kažemo da je Vučić za to kriv - rekao je on, komentariš­ući kritike svojih političkih protivnika.

On, zaključio je, ne želi ni da ćuti ni da laže narod, već samo da govori istinu, bez obzira i na medije, nezavisno od toga koga podržavaju.

 ??  ?? tek Će se odluČiti da li Će centralno obraĆanje biti u kosovskoj mitrovici ili u zubinom potoku
tek Će se odluČiti da li Će centralno obraĆanje biti u kosovskoj mitrovici ili u zubinom potoku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia