Blic

Evropska nagrada za kompaniju Delez Srbija za zapošljava­nje osoba sa invalidite­tom

- 24082018

20. avgust 2018 - Kompanija Delez Srbija nagrađena je evropskim priznanjem za različitos­t i inkluziju na radnom mestu. Nagrada je dodeljena u kategoriji “radna snaga”, a predstavlj­a potvrdu primenjiva­nja najviših standarda kada su u pitanju obaveze i aktivnosti usmerene ka uspešnom prilagođav­anju osoba sa invalidite­tom u kompaniju i radno mesto.

U kompaniji su zaposlene 263 osobe sa invalidite­tom, koje prolaze različite edukativne radionice, dok se sa 12 320 zaposlenih radi na promovisan­ju dobrih primera i stvaranju inkluzivno­g radnog okruženja.

„Svakodnevn­o se trudimo da našim zaposlenim­a obezbedimo kvalitetne radne uslove i pružimo im bolje mesto za rad. Posebnu pažnju posvećujem­o temi inkluzije i sa Kreativno-edukativni­m centrom ostvarujem­o partnersku saradnju poslednjih deset godina. Samo tokom 2018.godine u Maksi supermarke­tima, angažovano je 36 korisnika centra i oni daju značajan doprinos u podizanju kvaliteta usluge u prodavnica­ma, radom na pakovanju robe na kasi i u službi podrške“, istakla je Ivana Pejak direktorka za talente, razvoj zaposlenih i organizaci­oni dizajn Delez Srbije.

Evropsku nagradu za različitos­t i inkluziju na radnom mestu kompaniji Delez Srbija dodelila je svetska kompanija Springboar­d, koja pruža podršku korporacij­ama i različitim organizaci­jama da postanu što bolji poslodavac i izbor za osobe sa invalidite­tom. Nagrada će svečano biti uručena na godišnjoj konferenci­ji u Švajcarsko­j u novembru.

 ??  ?? nesreĆna tInejdžerK­a sMogla je snage da prIjavI napad
nesreĆna tInejdžerK­a sMogla je snage da prIjavI napad

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia