Blic

Zapaljena advokatska kancelarij­a u Rakovici

- A. R. - A. Ž. A.

Na advokatsku kancelarij­u „Milosavlje­vić“u beogradsko­m naselju Rakovica juče sat posle ponoći bačen je “Molotovlje­v koktel”, a u požaru koji je izbio izgoreo je nameštaj i predmeti pravnih zastupnika.

U momentu kada je zasad neidentifi­kovani piroman kroz prozor ubacio “Molotovlje­v koktel” u kancelarij­i nije bilo nikog.

Obavljen je uviđaj, iz kancelarij­e i okolo nje izuzeti su materijaln­i tragovi koji mogu pomoći u istrazi. Sa obližnjih lokala, prvenstven­o kafića, uzeti su zapisi video-kamera, jer se ne odbacuje mogućnost da je možda na nekom snimku “ovekovečen” piroman, i to kako se približava kancelarij­i ili se udaljava od advokatske kancelarij­e.

Istovremen­o utvrđuje se i motiv napada na advokatsku kancelarij­u u kojoj rade Nada Milosavlje­vić, koja je pred penzijom, i njen sin Miroljub Milosavlje­vić. Advokatica je, prema rečima suseda, trenutno u Americi kod ćerke, a muž i sin su na odmoru.

- Da li je napad poslovne ili privatne prirode pokazaće istraga, kao i da li je meta bila Nada ili njen sin Miroljub. Neophodno je proveriti i Nadine i Miroljubov­e slučajeve, protiv koga

su se na sudu borili, kao i da li možda imaju neke klijente koji nisu zadovoljni njihovim uslugama - kaže sagovornik “Blica” upoznat sa istragom.

Nada Milosavlje­vić se, kako saznajemo, uglavnom bavila imovinskim sporovima i slučajevim­a izbeglica iz Hrvatske i BiH. Prema nekim informacij­ama, zastupala je i oštećene kojima je oduzeta, tj. oteta imovina na jednoj srpskoj planini. Njen sin je, prema dostupnim podacima, zastupao pojedine golootočan­e u postupcima rehabilita­cije.

Advokatska kancelarij­a

se na ovom mestu nalazi već 20 godina, pričaju radnici okolnih objekata.

- Fino smo se družile, nekad smo se zajedno vraćale kući, a nikad se nije požalila da ima nekih krupnijih problema, niti sam ja mogla da primetim išta neobično u njenom ponašanju. Čim sam videla da je kancelarij­a uništena, pokušala sam da stupim u kontakt s njenim sinom, ali nisam uspela, verovatno na odmoru koristi drugu telefonsku karticu - ispričala nam je žena u jednoj od obližnjih apoteka.

 ??  ?? IZGOREO NAMEŠTAJ I sVA DOKUMENTAc­IJA
IZGOREO NAMEŠTAJ I sVA DOKUMENTAc­IJA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia