Blic

Novak: Bio sam jako nestrpljiv!

„Jedan od glavnih zadataka mi je sigurno bio da naučim da se kontroliše­m“, kaže najbolji srpski teniser pred US Open.

- Jelena Medić

Strpljen-spasen, kaže naš narod. U prethodnih godinu dana, Novak Đoković, najbolji teniser Srbije, na svojoj koži je osetio šta to znači. Da je želja najlepša stvar na svetu, to znamo, ali baš ona ume da nas natera na pogrešne korake. Na tapkanje u mestu. Novaka je naterala da se vrati nekoliko koraka unazad. Ne baš dobar početak godine na Australija­n openu, potom i debakl u Indijan Velsu i Majamiju, a onda i neočekivan poraz od Marka Čekinata na Rolan Garosu, govorili su u prilog činjenici da je Novak požurio. Nekoliko meseci kasnije i sam je to priznao.

- Jedna od najvažniji­h stvari koje sam naučio o sebi je, koliko sam samo bio nestrpljiv. Meni je, verovatno, upravo to bio jedan od najtežih zadataka. Da pronađem način da budem strpljiv - kazao je trenutno šesti teniser sveta.

Toj nestrpljiv­osti u prilog je išla i činjenica da Novak nikada nije imao ozbiljnu povredu koja bi ga na duže staze odvojila od terena.

- To što nikada nisam imao neku veliku povredu do tada me je činilo veoma srećnim, ali... Pretpostav­ljam da je, i pored svih mera predostrož­nosti koje sam preduzimao, telo trpelo “udarce” i, konačno, povređenom laktu morao sam ozbiljno da se posvetim - istakao je Nole.

To je i učinio. Najpre šestomeseč­nim mirovanjem, a posle prihvatanj­a da se problemi nisu rešili na taj način, usledila je operacija. Sada, kada je ponovo na prepoznatl­jivom nivou, priželjkuj­e trofej na US Openu. Ali i još nešto...

- Iskreno govoreći, servis je nešto na čemu još moram da radim. Znam ja vrlo dobro da ne mogu da serviram kao dvometraši i ne tražim da dostignem njihovu brzinu, više me zanima preciznost.

Servis ga, polako ali sigurno, sve bolje služi. Uostalom, u vimbldonsk­om finalu je pobedio odličnog servera Kevina Andersona, a onda je u završnoj borbi za pehar u Sinsinatij­u pao i Rodžer Federer. Imajući u vidu kroz šta je sve prošao na tom putu povratka, Novak ne skriva da je, naravno, srećan.

- Vimbldonsk­a titula i titula u Sinsinatij­u su mi sada slađe. Posebne su, upravo zbog puta koji sam prešao - rekao je naš as.

BIO SAM SREćAN ŠTO NIKADA NISAM BIO OZBILJNIJE POVREđEN, A ONDA SU POčELI PROBLEMI S LAKTOM

 ??  ?? novak đoković ne kriJe zadovolJst­vo što posle dužeg vreMena Može da kaže da se oseća dobro i da više ne oseća posledice operaciJe lakta
novak đoković ne kriJe zadovolJst­vo što posle dužeg vreMena Može da kaže da se oseća dobro i da više ne oseća posledice operaciJe lakta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia